Mozartkugler

Mozartkugler er konfekt, som de fleste vel nok vil mene hører julen til. Men hvorfor egentlig det? Altså bortset fra det måske ikke er den sundeste spise – men det er der jo så meget, der ikke er – så er det i høj grad hurtigmums.

Mozartkugler er nemme at lave, de er hurtige at lave, og de smager skønt. Eneste ulempe er, at de altid smager af mere. Så slikdåsen bliver hurtig tom. Mozartkugler behøver ikke gemmes til julen, mozartkugler kan sagtens være disneyslikket fredag aften.

Få endnu mere inspiration fra vores gode venner fra Gastrofun

mozartkugler

Hjemmelavede mozartkugler

Samlet tid: 20 timer
Antal: 20 stk.
Kalorier: 142kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Min opskrift på mozartkugler er såre simpel. Ikke noget med pistaciemarcipan, som den oprindelige mozartkugle har/havde og ikke noget med mandel eller hasselnød i midten, som nogen ynder. Mine mozartkugler består af tre ingredienser – tre gode ingredienser – og evt. lidt at drysse og pynte med.

Ingredienser

  • 200 g mørk overtrækschokolade – f.eks. knapper
  • 300 g rå marcipan
  • 100 g blød nougat


Sådan gør du

  • Smelt chokoladen i vandbad – du ved en skål med chokoladen ned i en gryde med lidt vand – der må ikke komme vand i chokoladen.
  • Skær imens marcipan og nougat i 20 lige store stykker hver.
  • Tryk et stykke marcipan fladt – brug evt. engangshandsker.
  • Læg et stykke nougat på midten af den flade marcipanskive, og fold marcipanen rundt om nougaten, så den ikke kan ses. Er nougatstykkerne for store, så skær dem over en gang, og læg to stykker i hvert stykke marcipan i stedet for.
  • Tril nu marcipanstykket til en hel rund kugle.
  • Fortsæt, til al marcipan og nougat er trillet til kugler.
  • Dyp kuglerne i den smeltede chokolade, og stil dem til tørre. Jeg bruger to gafler til at dyppe og vende og tage op af chokoladen med. Jeg stiller kuglerne til tørre på en rist over en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Skal der drysses med pynt, skal det gøres, inden chokoladen størkner, så drysset bliver siddende på. Mozartkuglerne på billedet er drysset med kakaonibs – det var lige, hvad jeg havde – men du kan sagtens bruge krymmel, kandiserede violer, hakkede mandler, kokossukker eller lignende. Kokossukker giver et strejf af guldstøv, som ser meget eksklusivt ud.

Noter

Når chokoladen er størknet – hvor lang tid det tager, afhænger helt af chokoladen og temperaturen i rummet – kan mozartkuglerne opbevares i en dåse eller et glas med tætsluttende låg.
Jeg ved ikke, hvor længe de kan holdes sig. Jeg har aldrig oplevet, at de er blevet for gamle. Vi når altid at spise dem inden. Men et godt bud vil være, at de kan holde sig lige så længe som den mindst holdbare af de tre ingredienser.

Nutrition

Kalorier: 142kcal | Kulhydrat: 18g | Protein: 2g | Fedt: 7g | Mættet fedt: 2g | Flerumættet fedtsyre: 1g | Enkeltumættet fedtsyre: 4g | Natrium: 8mg | Kalium: 75mg | Fiber: 1g | Sukker: 13g | Vitamin C: 1mg | Calcium: 13mg | Jern: 1mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Hjemmelavet marcipan

Kan du ikke få fat i rå marcipan, så lav det selv. Hæld 1 dl vand og 60 g sukker i en kasserolle, og lad det simre i fem minutter. Smut 200 g mandler, og hak/blend dem helt fint til mandelmel. Tilsæt sukkerlagen lidt efter lidt, mens du rører/ælter.

Hjemmelavet marcipan kan fryses eller opbevares i køleskabet, til den skal bruges.

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce