Nogle gange er en cheat day helt okay

Annonce

Går du og kæmper med at få de sidste kilo af sidebenene? Så er du ikke alene. Rigtig mange kvinder og mænd går rundt med et ønske om at smide de sidste kilo, og derfor går de på stride diæter og pisker sig selv igennem hårde træninger for at opnå målet. Det gør de, fordi rigtig mange tror, at det er alt eller intet, når det kommer til vægttab. Det er dog ikke altid den fulde sandhed. En cheat day – altså en dag, hvor du må spise lige det måltid, du har lyst til, uden at du får dårlig samvittighed – kan faktisk være en rigtig god idé nogle gange. Herunder kommer vi ind på hvorfor.

Hvad er en cheat day?

En cheat day er et begreb, som rigtig mange kostvejledere og personlige trænere er begyndt at benytte sig af. Det er kort fortalt en dag, hvor du må spise lige det, du vil, til et af dine måltider. Det kan for eksempel være en saftig burger fra Grillen Burgerbar, en restaurant i Århus og Aalborg, eller det kan være noget andet fastfood, som du bare har haft lyst til i flere dage. Det betyder selvfølgelig ikke, at du skal spise fem burgere på en gang. Men en enkelt menu cirka en gang om ugen er altså okay, så længe du ellers spiser sundt og varieret til de resterende måltider den uge.

Hvorfor man anbefaler folk på strenge diæter at tage en cheat day, er for at opbygge en livsstil uden tilbagefald. Hvis du uge ind og uge ud kun må spise grønne salater og kalorielette måltider, så vil de fleste på et tidspunkt nå et punkt, hvor de ikke kan mere, og i stedet går de amok i fastfood og sukkerholdig mad. Idéen bag en ugentlig cheat day er, at du ikke når dette punkt. I stedet tillader du sig selv at ”synde” en gang imellem for at holde motivation oppe til at spise sundt resten af tiden. Der er også den fordel, at en dag med kalorieoverskud kan være med til at give forbrændingen et spark.

Vælg dine cheat days med omhu

Vælger du at have en cheat day, så sørg for at nyde den og gøre det til en måde at forkæle dig selv på. Hvis du altid er for hård ved dig selv, så forsvinder motivationen på et tidspunkt. En lækker massage eller et måltid, du har drømt om hele ugen, kan være lige det, du har brug for.

For eksempel er den 1. januar altid en meget populær dag at spise de mere kalorieholdige måltider, herunder fastfood. Faktisk er det så populært, at portalen Just-Eat sendte 130.000 måltider afsted den dag sidste år. Ved du, at der kommer en dag, hvor du har behov for ekstra forkælelse i form af et kalorieholdigt måltid, så hold igen de andre dage, og brug tiden på at glæde dig til maden. Så vil du med garanti også nyde den meget mere, når det bliver tid til din cheat day.

Picture of Martin Leo

Martin Leo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler fra HurtigMums