Nyt køkken: Forbrugslån, afbetaling eller kontant?

Annonce

Står du og skal have skiftet køkkenet ud, så har du sikkert siddet med lommeregneren og undersøgt, hvad der er billigst og nemmest for dig – at betale kontant, på afbetaling eller med et forbrugslån. Her får du gode råd til at gribe finansieringen til dit nye køkken an.

Dyrt at låne pengene

Igennem de seneste år har der været et større fokus på kviklån og deres høje ÅOP og renter. Og det er bestemt heller ikke nogen hemmelighed at hurtige forbrugslån kan være en ret dyr løsning, hvis du ikke kan betale lånet af særlig hurtigt. Men sammenlignet med bankernes kassekreditter og bevilligede overtræk, så er kviklån faktisk sjældent dyrere, da de ikke har samme høje stiftelsesgebyrer.

Hos KreditNU, hvor du kan låne en online kredit, har du mulighed for at betale lånet af i dit eget tempo, da der ikke er nogen fast løbetid. Dermed får du mulighed for at betale lånet af, som det passer dig – hvad enten du vil afdrage lånet med det samme eller trække den lidt længere end først antaget. Læs mere KreditNU låneprodukt her.

Afbetaling kan være et kviklån i forklædning

Det er blevet meget populært herhjemme at købe elektronik og tøj på afbetaling, men større køb – såsom køkkener kan også købes på afbetaling. Her skal du dog være opmærksom på, hvilke stiftelsesgebyrer og renter, der er forbundet med afbetalingen.

Flere afbetalingsordninger har nemlig vist sig at være lige så dyre som kviklån – blot med en endnu længere løbetid. I sådanne tilfælde kan du faktisk ende ud med at betale dobbelt for dit køkken. Og så ryger den økonomiske finte ellers ved afbetalingen.

Det er billigst at købe kontant

Hvis du gerne vil have køkkenet hjem på den billigste måde, så vil det altid være at foretrække at købe det kontant. Dermed skal du ikke tænke på eventuelle stiftelsesgebyrer og renter, der typisk er forbundet med et lån eller en afdragsordning. Den eneste ulempe ved at købe kontant er, at det stiller større krav til din privatøkonomi og i særdeleshed din evne til at spare op – til gengæld får du også køkkenet billigst.

Hvis kontant betaling ikke er muligt

Hvis du ikke har mulighed for at købe dit køkken kontant, må du i gang med at undersøge mulighederne for at købe på afbetaling eller igennem et forbrugslån. Her skal du først og fremmest undersøge om din nuværende privatøkonomi kan understøtte det ekstra månedlige afdrag.

Undersøg derudover:

  • Hvilke forbrugslån, der er på markedet
  • Hvor dyrt afbetalingsordningen er
  • Hvor hurtigt du kan betale dit forbrugslån/afdragsordning tilbage

Når du har fået et overblik over disse områder, burde du være godt klædt på til at træffe de bedste valg, og dermed undgår du at betale for meget for dit køkken.

Picture of Martin Leo

Martin Leo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler fra HurtigMums