Øje for detaljen i et enkelt design

Annonceret indhold i artiklen

Vi lever i en tid, hvor minimalisme er kommet særdeles meget i fokus. Strømlinet og enkelt design behøver dog ikke være synonymt med fantasiløst og kedeligt, men kan komme til udtryk på mange forskellige måder. Øjet er i detaljen hvad end det kommer til boligindretning eller styling af outfits, hvor sloganet ”less is more” er i fokus. I forhold til moderne dansk design, mode og indretning er minimalisme blevet en stil ofte forbundet med den såkaldte New Nordic trend. Stylefokusset er her på det diskrete udtryk, hvor små detaljer, såsom en flot halskæde, giver lidt mere karakter, mens det overordnede udtryk stadig forbliver enkelt.

En kulørt farveklat i din hverdag

New Nordic stilen og fokusset på det minimalistiske udtryk, er at se rigtig mange steder i vores samfund, for eksempel i boligindretning, hvor møbelkataloger ofte viser stuer med kun en håndfuld møbler og meget få nipsgenstande. Hvis man går på Youtube findes der ligeledes tonsvis af videoer med folk, som fremviser deres minimalisme-livsstil, hvor det gælder om at have så få ting som muligt. Enkelt behøver dog ikke betyde bart, derfor kan små detaljer som en kulørt lampe være et kærkomment farvespark, dit interiør har brug for.

Et smukt og farverigt tæppe kan især være et effektivt middel til at bringe nyt liv ind i din boligindretning. Det behøver ikke være stort og mønstret for at have en tydelig effekt i dit hjem. Kig i stedet efter at vælge et tæppe, der understreger din personlige stil og komplementerer dine møbler. Hvis du mangler inspiration til din bolig, især i forhold til lækre tæpper, tilbyder Trademax en bred vifte af flotte tæpper fra de detaljerede til de minimalistiske. Køb tæpper her

og find den nye farveklat perfekt til lige dit hjem.

Strømlinede outfits med kant

Det er ikke kun Skandinavien, som er vilde med det enkle udtryk. Inden for modeverdenen kan man således se flere udenlandske brands også har omfavnet tendensen. Det er hermed ikke unormalt at se modeller stylet i enkle outfits, komplementeret af få accessories, komme ned ad catwalken. Lala Berlin er et sådant brand, der formår at balancere på grænsen mellem unikke detaljer og en simpel fremtoning. Der synes altså at være et øget fokus hos nogle designere på at kreere tøj, hvor det er op til køberen selv at style outfittet, som de vil. Ønsker du for eksempel at en bestemt kjole skal bruges til hverdag fremfor fest, er det dit valg af fodtøj og eventuelle smykker som i sidste ende putter outfittet i den tøjkontekst, du søger.

Frihed i det simple

Siden produkter inden for ’less is more’ trenden, er så enkle i designs, gives der til dels en større grad af frihed. I hvert fald når det kommer til at sætte sit eget præg herpå. Den minimalistiske stil er således en interessant størrelse, der ligger op til at eksperimentere og have sjov med sit personlige udtryk, hvad end det er igennem ens personlige tøjstil eller ens boligindretning.

Denne tekst blev sidst opdateret den 18. juni 2020 17:00

Martin Leo