Pas på dine tænder og gør hverdagen bedre for dig selv

Der er mange fordele ved at passe på sine tænder – og ofte kræver det ikke den store indsats i hverdagen. Men at undlade at tage sine forholdsregler kan få store konsekvenser for dit helbred og din hverdag. Det mest almindelige problem er at få huller i tænderne, men hvis disse ikke fyldes, så kan de udvikle sig til større og mere omstændige problemer. Dine tænder er heller ikke nemme at erstatte, så det er værd at gøre sit for at passe på dem.

Tandsten er svære at få bugt med

For jo: Du kan selvfølgelig nå langt ved at børste tænder morgen og aften, bruge tandtråd en gang om ugen og holde dig fra sukkerholdige drikke. Men der er nogle ting, det er meget svært at gøre noget ved selv. Bl.a. kan det give udfordringer at komme tandsten til livs selv, hvorfor du er nødt til at opsøge en tandlæge. Ignorerer du tandsten, så kan de nemlig bidrage til betændelse i tandkødet.

Huller kan opstå uanset hvad

Som noget andet kan huller i tænderne udvikle sig, selv når du tænker over din mundhygiejne. Sådan et hul skal du ikke regne med læger af sig selv. Har du huller i tænderne, så gå til en tandlæge, som kan udfylde dem med plastfyldninger. Hvis et hul ligefrem er blevet så dybt, at en tands nerve er blottet, skal du måske have rodbehandling, der er en mere omfattende procedure end plastfyldning.

Tandlæge i Risskov til paradentosetjek

Tandlæger kan du finde landet over. Bor du i Østjylland, kan du hurtigt finde en tandlæge i Risskov, som kan være behjælpelig med alt fra tandeftersyn til fjernelse af tandsten og rodbehandling. Står du med mistanke om paradentose, så kan en tandlæge finde ud af, om du faktisk er ramt af denne sygdom. Og en tandlæge kan i nogle situationer også behandle paradentose, bl.a. med operationer.

Hvad hvis dine tænder ikke står til at redde?

I nogle situationer kan dine tænder ikke reddes. Spørgsmålet er, hvad du så skal gøre? Svaret er, at du kan få nye tænder – eller: Du kan få tandimplantater eller tandproteser, der ligner og måske endda med tiden vil føles som tænder. Forskellen på implantater og proteser er, at førstnævnte vil sidde fast, mens de sidstnævnte kan fjernes. Såvel enkelte tænder som flere eller alle kan erstattes.

Rent kosmetiske behandlinger kan du også finde

Det er faktisk ikke kun, når noget reelt er galt med dine tænder, at en tandlæge kan hjælpe dig. For i dag kan du også finde tandklinikker, der kan udføre kosmetiske behandlinger som tandblegning. Har du ikke haft held med at shine tænderne op derhjemme med diverse produkter, var det måske klogt at lægge vejen forbi din tandlæge. Går alt vel, kommes den gule misfarvning af tænder til livs.

Har du tandlægeskræk? Tal åbent om den

Så der er mange situationer, hvor en tandlæge er den rette person at gå til for at få hjælp. Har du tandlægeskræk, så vær åben omkring det – tandlæger har erfaring med at tage hånd om den slags.

Picture of skribent

skribent

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler fra HurtigMums