Et utal af danskere har på et tidspunkt i deres liv prøvet at være på en arbejdsplads, som de måske ikke brød sig særlig meget om, grundet en et usundt arbejdsmiljø. Et arbejdsmiljø kan kategoriseres som usundt på mange måder, men ofte er det mangel på forståelse for balance mellem arbejdsliv og fritid. Mange har dårlig samvittighed over at holde fri eller tage ferien, selvom behovet reelt set er der. Det er vigtigt at føle sig godt tilpas med sin arbejdsplads, og at der er en fælles forståelse for at livet både på, men i ligeså høj grad også uden for arbejdspladsen. Mange konservative virksomheder, ser stadig den dag i dag, ned på medarbejdere som prioriterer at holde fri og ferie. Men faktum er, at medarbejdere brænder ud hvis de ikke prioriterer deres fritidsliv. Glade og tilfredse medarbejdere har desuden en tendens til at performe bedre på arbejdspladsen og i højere grad være i stand til at bidrage til et godt arbejdsmiljø. Det hænder i bund og grund om at opprioriterer de ting som gør os glade i dagligdagen, når vi ikke er på arbejde. Du kan læse med her i artiklen for at finde ud af, hvordan du kan få mere glæd på din arbejdsplads.
Gør plads til fritid og ferie – men ikke for enhver pris!
Ikke alle arbejdspladser kan anskue det at holde fri på samme måde, men fælles for alle med et arbejde er, at vi alle har brug for ferie i ny og næ. Hvornår behøvet opstår og hvor ofte kan variere meget fra person til person. Dog er det vigtigt at anerkende, for at kunne bevare glæde på arbejdspladsen, når man har brug for at trække stikket og holde ferie. Er du glad for din arbejdsplads, smitter det af på kollegaer og kulturen. Man gør altså sig selv en bjørnetjeneste ved ikke at holde ferie, når det trænger sig på. Sommetider er det vigtigt med forandring og adspredelse, derfor kan det at tage på ferie give en et mentalt boost og fornyet energi på arbejdspladsen. Desuden kan de fleste få gavn af at opleve noget nyt og få udvidet sin horisont. Her skal man dog huske, at det man ikke skal gøre det for enhver pris. I en overgang var det populært for danskerne at finansiere deres charterrejser til med kviklån, hvilket ikke er særligt hensigtmæssigt eller sundt for økonomien. Mange gik nemlig ikke efter det billigste kviklån, men tog det første og bedste for at komme på afsted på charterrejsen. Her skal man huske at det kan gøres billigere og at det i de fleste tilfælde, er bedre at spare op i stedet for at rejse for lånte penge. Ofte handler det nemlig bare om at kunne trække stikke for en stund og lægge arbejdet til side. Det vil være gavn både for dit eget mentale helbred, men også for din arbejdsgiver. Føler du at det er vigtigt at komme ud at rejse, kan du blandt andet læse her, hvordan du kan komme billigt på ferie og derved få fornyet motivation og energi til dit arbejde.
Træk stikket og lad batterierne op
Vi kan alle have brug for en pause i ny og næ – og det skal vi huske at anerkende. Hvis vi arbejder for meget, så kan vi ende med at brænde helt ud, og det er der ingen som er tjent med. Det er okay at stoppe op og tage en velfortjent pause, så vi netop kan værdsætte de små ting og få mest muligt ud af vores den tid vi har at gøre med.