Sammenlign a-kasser og fagforeninger for kokke

Annonce

Er du ved at uddanne dig til kok eller drømmer du om det? Du kender måske blot ikke sikkerhedsforanstaltningerne dertil, men frygt ej. Kokke er attraktive på det danske arbejdsmarked, dog kræver det også sine overvejelser. Professionen, som indebærer en masse spændende madoplevelser, har også sine bagsider. Som kok står du meget op, hvilket kan give dig rygskader, hvis ikke du er påpasselig. Ydermere rummer arbejdet sene arbejdstider, samt et højt stressniveau. Alt dette kan tilsammen skabe rammen om en sygemelding, hvis det går helt galt. Derfor kan du med fordel læse videre, her i artiklen, og blive klogere på hvilken sikkerhed du får med en a-kasse og en fagforening.

Find en a-kasse til dig

Der er mange forskellige a-kasser at vælge mellem derude. Derfor kan det også være svært at korrigere rundt i, hvilke der passer til netop dig, så sammenlign a-kasser og fagforeninger, og find den bedste til dig. Inden du kan dette, er det dog også vigtigt at vide, hvad en a-kasse er. En a-kasse står for en arbejdsløshedskasse. Som det fremgår af navnet, så er det altså støtte til dig, hvis du bliver arbejdsløs. Det kan både være efter endt uddannelse, i sygdom eller opsigelse. A-kassen udbetaler således penge til dig, hvis du bliver ledig, således du ikke skal på kontanthjælp. Dette er altså din økonomiske støtte.

Find en fagforening der matcher dit fag

Mange har den overbevisning, at en fagforening er det samme som en a-kasse, men det er det næppe. Mens a-kassen har i sinde at støtte dig økonomisk, så støtter en fagforening dig juridisk. Mens du er i arbejde, vil fagforeningen have til opgave at forhandle overenskomster med din arbejdsgiver, således du får en rimelig løn, har gode arbejdsforhold og arbejdstider. Derfor er det vigtigt, at du finder en fagforening, der har dygtiggjort sig indenfor dit fagområde. Som kok skal du altså ikke henvende dig til en fagforening for akademikere. Ved at finde en fagforening, som matcher dit fag, er du sikret den rette hjælp, som kun vil støtte dig i din jobsøgningsproces eller forbedring af din arbejdsplads.

Hvis uheldet er ude og du står uden job, så hjælper fagforeningen dig her med at forbedre dit CV eller udbyde kurser, der styrker selv samme. På denne måde, er du i de bedste hænder, som hjælper dig gennem din ledighed.

Har jeg penge til dette som kokkeelev?

Lige så udbredt, som forståelsen af at en a-kasse og en fagforening er det samme, er det at det koster mange penge at være medlem af både den ene og den anden. De forskellige a-kasser og fagforeninger har lige så forskellige priser. Hvis du studerer, kan det synes endnu mere uoverskueligt at skulle betale medlemskaber, når du i forvejen ikke har en stor indkomst. De fleste a-kasser og fagforeninger tilbyder gratis medlemskab under uddannelse. Derfor er der ingen grund til at vente. Tværtimod. For at du kan nyde godt at goderne, skal du nemlig have været medlem et år forinden hjælpen behøves. Det betyder, at hvis du ikke kan finde job efter uddannelsen, så kan du ikke først der hente hjælp ved a-kassen der. Du skal have søgt hjælpen inden du behøver den.

Denne tekst blev sidst opdateret den 10. december 2019 17:29

Martin Leo