Smart køkken: Disse redskaber skal du have i 2021

Der er løbet meget vand i åen siden vores forældre og bedsteforældre rørte dej og piskede æg med hænderne i gamle rustikke køkkener. I dag er mange af de manuelle redskaber udstyret med elektriske elementer, og de kan efterhånden alle styres i et stort smart-teknologisk netværk fra en eller flere enheder.

Smart-teknologien er i rivende udvikling og især køkkenet har været genstand for nye landvindinger. 2021 bliver ingen undtagelse. Her bydes ind med et væld af nye fikse smart redskaber, som du måske slet ikke vil kunne leve uden. Læs med og forelsk dig i de nye kommende køkkenredskaber.

Tal til din ovn

I en fortid for ikke ikke så synderligt lang tid siden, ville folk blive erklæret skøre, hvis de oprigtigt sagde at de talte til deres ovn. Ikke desto mindre kan det blive hverdag i 2021, og hvor skørt det end kunne lyde, så er der en mening med galskaben. LG har for eksempel produceret deres helt egen smart-ovn, som ikke blot er forbundet til dit hjemmenetværk, men som også kan styres via Google Assistent eller Alexa. På den måde kan du ganske enkelt bede ovnen om at starte op ved blot at tale til den via appen. Begrebet samtalekøkken har pludselig fået en helt ny dimension!

Bed kaffemaskinen om at lave kaffe

I tråd med LGs intelligente smart ovn er der nu også produceret kaffemaskiner, som modtager dine ordrer fra enten et tryk på din mobiltelefon eller via stemmestyring. Producenten Hamilton Beach har skabt en højteknologisk kaffemaskine, som adlyder dine ordrer fra sengen, stuen eller hvor end du befinder dig. Kaffemaskinen rummer 12 kopper, så du kan med få stemmebefalinger brygge kaffe nok til både nabo, venner og familie, uden at du overhovedet behøver rejse dig fra sofaen eller sengen.

Induktionskogeplade og stegepande klarer selv madlavningen

Også madlavningen klares af smart-teknologien. Hestans har produceret et smart køkkensæt bestående af induktionskogeplade og stegepande, som kan styres via en app. Du kan ganske enkelt overlade en stegning af en specifik ret til dette smart-sæt, som derefter selv står for at justere temperatur og stegning undervejs. På den måde opnår du en minutiøs madlavning, der sørger for at følge en app-madopskrift ned til mindste detalje. 

Lav din smoothie via din smartphone

Producenten Zwilling byder også ind med gadgets til nye smart-køkkenredskaber i 2021. Med den intelligente Efinigy Power Blender kan du koble din blender til din mobiltelefon via en app og fjernstyre din smoothie uden at løfte en finger. Måske kun lige den finger, der skal bruges til at trykke processen igang på din mobiltelefon.

I forbindelse med opsætning af dit nye smart-redskab på dit hjemmenetværk kan det være en god idé, at sikre enhederne ved at oprette en VPN på din router. På den måde afskærmer du dine mange smart-enheder fra at kunne blive hacket eller at være genstand for anden cyberkriminel aktivitet.

Klogt køleskab med indbygget kamera og touchscreen

Samsungs 4-door køleskab vil også være med i kampen om dit køkken. Her er tale om noget nær verdens klogeste køleskab, som kan kobles til dit hjemmenetværk og styre alt det, man normalt selv manuelt ville skulle stå for i forbindelse med et køleskab. Er du på indkøb og har glemt, hvad du allerede har i dit køleskab, så slipper du nu for at køre hjem igen og tjekke. Via din mobil kan du koble dig på dit køleskabskamera og tjekke, hvad der nu en gang er i køleskabet og i den indbyggede fryser. Fronten har en monteret touchscreen, der fungerer som en kombineret opslagstavle og computer.

Digitaliseret trykkoger med adskillige funktioner

Selv trykkogeren har undergået en teknologisk udvikling og har nu fundet vej til smart-køkkenet. Fabrikanten Instant Pot har produceret en serie af smart-multitrykkogere med indbygget LCD-skærme, der samler alle oplysninger om tilberedningen og kogningen på en skærm. Du skal derfor ikke længere bekymre dig om at koge for lidt, for meget eller at koge helt over. Man lægger blot ingrediensen i kogeren, finder det tilsvarende program på skærmen og lader derefter kogeren om at klare resten.

Ingen tvivl om at 2021 bliver et blot endnu vildere år i smart-teknologiens tegn. Et hav af nye smarthome-produkter vil se dagens lys, og måske dit køkken, i det nye år.

Picture of Martin Leo

Martin Leo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler fra HurtigMums