Tag på et madeventyr i din næste ferie

Efter årevis med corona og en masse røde lande på diverse kort ser det nu endelig ud til, at vi kan begynde at rejse til udenlandske destinationer og nyde vore ferietid langt væk hjemmefra. Men hvor skal du rejse hen? Der er de mange klassiske destinationer, hvor du kan dase ved en strand eller få en kulturel oplevelse i en storby. Men hvad med en rigtig madferie? En ferie, hvor du kan opleve et eksotisk køkken, der måske kan lære dig en ting eller to og give inspiration til din egen madlavning? Hos C&C Travel kan du få hjælp til at finde din rette feriedestination og herunder får du et par ideer til, hvor du skal rejse hen.

De europæiske madhovedstæder

Når du rejser efter maden, så kan du ikke undgå straks at blive fristet af Paris og Rom. Italien og Frankrig er verdenskendte for deres fantastiske køkkener, der er fulde at skønne ingredienser, lækre desserter og velsmagende retter. I både Paris og Rom kan du finde de skønneste restauranter. Der vil altid være et nyt sted at udforske, så det er blot et spørgsmål om at finde ud af, hvor din smag ligger. Frankrig er verdenskendt for sine vine og oste samt deres bagværk – for eksempel croissanter. På den anden side er der Italien. I Italien finder du verdens bedste pastaretter og pizza.

Rejs længere for nye oplevelser

Hvis du vil udfordre dine smagsløg og virkelig inspireres, kan du overveje at forlade Europa og tage mod vest eller øst. I øst finder du Mellemøsten og Asien. Begge er kendte for deres store udvalg af krydderier. Især i Asien finder du stærke retter, der kan sætte gang i tårekanalerne, hvis du ikke passer på. I Japan kan du nyde fantastiske sushi-retter eller prøve at spise en blæksprutte, imens du i Indien kan prøve stærke karry- og chiliretter. Tager du mod vest i stedet kan du lade dig fedte godt ind i det amerikanske køkken, hvor du finder førsteklassesburgere og -hotdogs. Du kan også besøge byer som New Orleans, der er kendt for deres helt særlige Cajun køkken, som er opstået gennem inspiration fra det franske, amerikanske og afrikanske køkken. Du kan også tage længere mod syd og udforske sydamerikanske køkkener. Noget, vi sjældent støder på herhjemme. Det sydamerikanske køkken er en smeltedigel af kulturer, der kommer fra den indfødte befolkning, fra sorte slaver og hvide koloniherrer. Det er her, du finder fantastiske hummer- og krabberetter samt brug af bønner og quinoa.

Picture of Obs

Obs

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler fra HurtigMums