Tandlæge i Randers: Undgå disse fødevarer

Tandlæge Randers mand

Betalt indhold

Vidste du, at ved at genoverveje dine spisevaner kan du få endnu sundere tænder? At have sunde tænder er et naturligt must, og man styrer faktisk i høj grad selv, hvor sunde ens tænder er. Det handler naturligvis om, i hvor høj en grad man går op i at rense sine tænder og vedligeholde dem. Men derudover har ens spisevaner faktisk også en del at sige, i forhold til om man er mere udsat for at få huller i tænderne eller udvikle andre former for tandproblemer. Er du i tvivl om, hvilke fødevarer du skal holde lidt igen med i weekenderne, når den står på fredagsslik og takeaway mad, så kan du passende læse med her.

Søde sager og syreholdige drikkevarer er de største syndere

På en almindelig fredag aften er vi mange, der godt kan få spist en hel slik pose selv og måske drukket et glas sodavand eller to. Hvis du ønsker at vedligeholde dine tænders sundhed, er det netop disse to fødevaregrupper, du bør holde lidt igen med. Sukkeret i slikket og det syrlige indhold i sodavand er nemlig med til at nedbryde tændernes naturlige emalje og kan i værste fald være med til at forårsage huller i tænderne.

De fleste tandlæger fraråder således at indtage for meget af både slik og sodavand, men i stedet holde niveauet moderat for at undgå huller i tænderne. Disse huller kan nemlig med tiden udvikle sig i en sådan grad, at man er nødsaget til at få foretaget en paradentosebehandling, der behandler området nær tandrødderne i kæben.

Når det kommer til de søde sager er en af de største syndere faktisk bolsjer og slikkepinde. Her bruger man nemlig længere tid på at nedbryde bolsjeslikkets naturlige barriere, og tænderne bliver dermed udsat for sukkeret over længere tid. Ønsker du at høre mere om, hvilke fødevaregrupper du skal undgå, kan du med rette spørge din tandlæge til råds og høre nærmere. Er du bosat i Randers, har du rig mulighed for at kontakte flere forskellige tandlæger i Randers for gode råd og vejledning. Det samme gælder, hvis du er bosat i en anden dansk by.

Dette skal du gøre i tilfælde af tandproblemer

Oplever du som følge af dine spisevaner tandproblemer, bør du kontakte din tandlæge for at få bestilt et tandeftersyn så hurtigt som muligt, så I sammen kan få løst problemet. Uanset om dit tandeftersyn giver anledning til en almindelig tandrensning eller en decideret implantatbehandling, er det altid en god idé at gå til sin tandlæge med jævne mellemrum for at bevare den gode mundhygiejne.

Er du bosat i Randers området, kan du allerede nu gå på udkig efter en tandlæge i Randers, hvor du kan bestille dit første tandeftersyn. Du kan eksempelvis besøge Godt Smil Tandlægernes nye flotte klinik i Randers og høre nærmere om, hvilke behandlinger de tilbyder. Hvad end du har behov for en implantatbehandling eller måske er blevet anbefalet en paradentosebehandling, så er der flere tandlæger i Randers, der kan tilbyde disse behandlinger.

Man må aldrig undervurdere, hvor vigtigt det er at få en professionel til at kigge på sine tænder med jævne mellemrum. Tag derfor kontakt til din tandlæge i Randers, hvis det er længe siden, du sidst har været til tandlæge.

Picture of MartinD

MartinD

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler fra HurtigMums