Tapas er smagen af sol og sommer

Annonce

Find solhatten frem fra gemmerne, smid din mest sommerlige kjole eller skjorte på dig og drøm dig til varmere himmelstrøg. Dét kan være svært, når man sidder i et land som Danmark, hvor det hverken er særlig varmt eller eksotisk. Heldigvis kan de mange udenlandske restauranter, der ligger rundt om i hele landet hjælpe os til på vej – og dét uanset, om vi drømmer om sommer og sol i Frankrig, Italien, Thailand eller Spanien. Netop sidstnævnte kan dog noget helt særligt, både når det kommer til sommer og sol, men også kultur og mad. Det er måske netop af samme årsag, af Tapas, den spanske spise, der oprindeligt stammer fra Andalusien, har taget danskerne med storm. 

Fra småretter til lækre råvarer 

Svaret på, hvorfor netop tapas er blevet så populært i vores lille kolde land mod nord, skal man ikke lede længe efter. Tapas findes nemlig i et utal af varianter – og det er stort set kun fantasien, der sætter grænserne for, hvad du kan finde på et lækkert og velassorteret bord fyldt med den spanske spise. 

Skinke, chorizo, ost og brød har unægteligt en særlig plads på menuen, når man taler om tapas, men foruden disse herligheder, kan du finde alt fra solmodne oliven og tapanader til små anretninger med fisk og skaldyr. Med andre ord byder et velassorteret bord fyldt med tapas på noget, for enhver smag og lyst. Til vegetaren ser vi også, at der kommer flere og flere grønne muligheder på menuen, hvorfor den spanske spise altså ikke kun er velegnet personer, der spiser kød og fisk. 

Tapas – ude eller hjemme  

Drømmer du om at sende dine smagsløg på eksotisk rejse til spanske himmelstrøg, men rækker pengepungen ikke til det – så frygt ej. På den københavnske madscene finder du nemlig flere restauranter, madsteder og caféer, der tilbyder den lækre spise. Tag en tur forbi det hippe Vesterbro og oplev autenticiteten, når spanskfødte restauranter inviterer indenfor eller læg vejen forbi Nørrebro, hvor du foruden den klassiske spanske tapas – også kan få en bid af mellemøsten. Er du ikke i nærheden af København finder du også et lækkert udvalg af brød, ost og skinke i de mange delikatesseforretninger, der ligger rundt omkring i hele landet. 

De røde dråber 

Når man siger tapas og herunder skinke, ost, brød og pølse, så står et andet ord unægteligt i kø for at blive nævnt. Ordet er – naturligvis – rødvin. Man skulle tro, at de røde dråber var skabt til formålet, for de passer til perfektion til den spanske spise. Spanien byder på et stort udvalg af skønne og smagfulde vine, hvorfor det ikke er svært af finde en rødvin, der gør sig fantastisk i selskab med herlighederne fra den spanske hofret. Så tag for dig af de mange lækre tapas retter, sip til din rødvin og luk for en stund øjnene – med ét vil de sidde på fortorvscafé i Malaga på en lun og solfuld sommerdag – i hvert fald for et øjeblik.        

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs mere

Seneste opskrifter

Cookie indstillinger
x