Tilføj kejserlig marmor til dit køkken

Hvis du gerne vil have et køkken, som emmer af luksus og dekadence, så er det helt sikre valg marmor. Stentypen er blevet anvendt siden før vores tidsregning for at signalere rigdom og magt. Men marmor kan sagtens være underspillet og minimalistisk i udtrykket samtidigt med, det udtrykker kvalitetsbevidsthed. Udover den diskrete elegance, så er marmor også en utrolig holdbar sten at vælge, når du skal bestemme dig for den helt rigtige bordplade.

Marmor er kendt for sit dynamiske udtryk takket være det mønstrede farvespil. Man kan få stentypen i flere forskellige farver. Stenen kan fås fra en helt sart hvid til en næsten koksgrå farve. De giver alle forskellige udtryk til dit køkken, så man skal have sine køkkenelementer og køkkenlåger med i overvejelserne, når der vælges bordplade. 

Marmor er en luksusvarer

Rigtig marmor skal skæres og transporteres. Det tager tid og er en kostbar fornøjelse, men når man står med sin smukke bordplade installeret i det færdige køkken, så er det oftest det hele værd. En marmor bordplade er lavet i natursten, som altså ikke er et standardiseret materiale og derfor kan have små detaljer som skal passes på. 

Man kan med fordel vælge en hvid eller lysegrå marmor, hvis man ikke er så god til at tørre vand op efter sig, da kalkpletter ikke kan ses så tydeligt på det mønstrede stykke sten. Men hvis man vil bevare det luksuriøse look, er det en god idé at sætte sig lidt ind i, hvordan man passer på sin stenplade på bedste vis. Der skal for eksempel helst bruges milde rengøringsmidler, der ikke ætser eller beskadiger marmorens overflade. Og selvom det er en stentype, så ser marmor smukkest ud, når det ikke har været udsat for direkte varme fra gryder. 

Marmor kan også bruges i vindueskarmen 

Hos Handcrafted Interior laver de bordplader og andet snedkerarbejde til hele hjemmet, så hvis du har forelsket dig i en smuk marmortype, så kan du også få den tilskåret til din vindueskarm i stuen eller sågar som en flot og luksuriøs spisebordsplade. Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser. Men hvis du er i tvivl, kan du ringe til eller besøge de erfarne fagfolk i både Aarhus og København, så de kan guide dig til de rigtige løsninger, der stemmer overens med dine behov.

Marmor er langtfra den eneste smukke natursten, men det er helt klart den mest historisk luksuriøse. Hvis du vil have billigere eller mere robuste alternativer, er der også gode og smukke muligheder i både granit og kvartsit. Så det er bare om at gå på opdagelse i de mange spændende sten, som er på markedet.

Picture of VisiGro

VisiGro

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler fra HurtigMums