Tre gode råd til dig som ønsker alternative måltider og kost

Dette indhold er sponsoreret  

Vi lever i en tid, hvor der er mange forskellige typer fakta, og hvad man må spise, hvad man skal spise og hvordan man skal spise det hvornår er altid er op til debat. Det betyder, at det kan være svært som forbruger at finde rundt i hvad man skal stole på og hvad der egentlig er rigtigt – for hvad må man spise og hvad er bedst til hvad? Artiklen har ønsker ikke at sige noget er bedre end andre, men komme med gode råd til dig, som ønsker at prøve noget nyt. 

Det er vigtigt at få sine vitaminer, mineraler og proteiner 

Mange, specielt kvinder, går meget op i en kødfri hverdag, da det er godt for miljøet og naturen. Dette gør at man skal finde alternative proteinkilder, hvilket blandt andet er vigtigt, hvis man går på en suppekur, da disse ofte ikke er specielt proteinholdige. Den gennemsnitlige kvinde skal have i omegnen at 50g protein hver dag, hvor den gennemsnitlige mand skal have 65-70g protein. Protein er med til at holde kroppen kørende, og opbygge og vedligeholde muskler – samtidig med at nedbrydningen af aminosyrer i proteinen er med til at sætte gang i forbrændingen i kroppen. 

Supplementer kan bruges til at opretholde de nødvendige balancer 

Alle former alternative spisemetoder, specielle kurer og andet har deres fordele og ulemper. En af måderne hvorpå man kan imødekomme fordelene ved en speciel type kur er at tilføje supplementer til din kur, som man ikke får direkte gennem din kost. Det kan igen være ekstra protein fra proteinpulver ved en økologisk juicekur, da proteinindholdet ofte i denne slags kur ikke er holdig nok. 

Viden og fornuft går en lang vej 

Når det kommer til kost, kalorier og forskellige typer madvaner kommer man langt med sund fornuft og en masse god vilje. For de fleste handler det om at kende sit eget behov, og lytte til sin egen krop – derfor kan det være behjælpeligt, hvis man spørger sig selv hvordan man har det og hvad det kan skyldes. En mangel på energi kan være på grund af vitamin mangel, og det kan skyldes at den kost, som man benytter sig af nu, ikke er vitaminholdig nok – Her gælder det om at lytte til kroppen og enten ændre sine kostvaner eller tilkøbe supplementer, som kan give dig de nødvendige vitaminer. En kur er sjældent skræddersyet til dig, så lyt til egen krop – det kommer man længst med. 

Picture of Martin Leo

Martin Leo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler fra HurtigMums