Derfor er proteinpulver godt for dig – også i din mad

Sponsoreret indlæg

Proteinpulver er i dag et af de mest anvendte kosttilskud på markedet. Det bruges af både mænd og kvinder, og man behøver bestemt ikke være elitesportsudøver for at kunne bruge proteinpulver.

Muskler opbygges af protein. Får man ikke tilstrækkeligt protein via sin kost, så får man ikke det store udbytte ud af den tid, man investerer i sin træning.

Proteinpulver bruges også ofte i forbindelse med en diæt med fokus på vægttab, da det giver en solid mæthedsfornemmelse uden at fylde kroppen med kulhydrater eller sukker. Proteinpulver ligner nærmet mel og kan blandes op med for eksempel vand, mælk eller juice. Ofte findes det i flere forskellige smagsvarianter såsom jordbær, chokolade og vanilje. Desuden findes der flere forskellige slags typer af proteinpulver herunder valleprotein, hvedeprotein og risprotein. Vær desuden opmærksom på, at rigtig meget proteinpulver indeholder mælkeprotein. Er du laktoseintolerant anbefales det, at du anvender risprotein, som ydermere er skånsomt for din fordøjelse.

Opskrifter med proteinpulver

Vil du gerne indføre mere protein i dit daglige kostindtag, men er måske ikke så vild med såkaldte proteinshakes. Så findes der heldigvis en lang række opskrifter, hvor du kan bruge proteinpulveret.  Helt generelt, så egner proteinpulver sig rigtig godt til bagværk, da det som nævnt i ovenstående afsnit har en konsistens ligesom mel. Bag derfor med fordel sunde banan muffins med proteinpulver, boller med proteinpulver, dadelkugler med proteinpulver eller kast dig ud i at lave dine egne proteinbarer. Der findes et væld af opskrifter med proteinpulver på nettet og på diverse fitnessblogs.

Du kan for eksempel lave dig en mættende og opkvikkende smoothie hver morgen bestående af en scoop proteinpulver, en lille kop stærk og afkølet kaffe, en banan og eventuel en lille skefuld koksolie. Proteinet giver dig en mæthedsfornemmelse, banan søder og dækker dit kulhydrat behov, kaffen giver energi og kokosolien dækker dit behov for sundt fedt.

Foretrækker du at starte din dag med en mere mest fast type føde, så rør en skefuld proteinpulver ud i din havregrød, det giver grøden en skøn cremet konsistens – top havregrøden med lidt friske bær og nødder for den perfekte smagsoplevelse. Mulighederne er mange, prøv dig frem og find dine favoritter.

Her kan du købe proteinpulver

Proteinpulver kan købes rigtig mange steder efterhånden. De fleste fitness centre sælger det, det samme gør mange større supermarkeder, sportsbutikker, helsekostbutikker og naturligvis diverse webshops.  Sørg for at vælge proteinpulver fra større, anerkendte brands. Flere lavpris producenter fortynder nemlig deres proteinpulver med sukker, det giver måske en bedre smag men til gengæld en langt dårligere effekt, da det aldrig er hensigtsmæssigt at fylde sin krop med et unødvendigt sukkerindtag.

Er du ikke til proteinpulver og foretrækker du måske den hurtige og nemme løsning, så kan proteinbarer være noget for dig. De findes i en lang række smagsvarianter ,og sælges i stort set alle supermarkeder og hos mindre købmænd og kiosker.

Picture of Gudrun Larsen

Gudrun Larsen

pommes anna til aftensmad
aftensmad

Pommes Anna

Lidt om vores Pommes Anna opskrift Pommes Anna er en klassisk, fransk ret af noget så simpelt som kartofler. Retten er opkaldt efter Anna Deslions

Læs mere »
chana masala
Indiske opskrifter

Chana masala

Chana masala er en ret uden kød, men med masser af smag. Den stammer fra det indiske subkontinent og ses især i det indiske og

Læs mere »
salsiccia
Andet

Salsiccia

Salsiccia – er egentlig en italiensk pølse, men farsen i pølsen kan bruges til andre ting – kødboller, frikadeller, kødsovs, lasagnefyld, tomatsovs og den type

Læs mere »
Svampesuppe
LCHF

Svampesuppe

Svampesuppe kan laves af alle slags spiselige svampe. Champignoner, kantareller, Karl Johan, østershatte, kejserhatte osv. Det bedste er en blanding af flere forskellige svampe. Det

Læs mere »
Blomkålsfrikadeller
LCHF

Blomkålsfrikadeller

Blomkålsfrikadeller er det perfekte valg, hvis du vil have en let, smagfuld og grøn udgave af den klassiske frikadelle. De er sprøde udenpå, bløde indeni

Læs mere »