Uhmmm hakket oksekød! Vi danskere er vilde med fars – eller hakket kød, for fars bliver det først, hvis du rører andre ingredienser i det hakkede kød. Det er også nemt og hurtigt at tilberede, så det er godt til hverdagsretter. Men det kan også laves til lækre bøffer med alskens tilbehør, som du kan være bekendt at servere for gæster.

Herunder får du otte opskrifter på retter med hakket oksekød – både klassiske og mere utraditionelle.

Hakkebøf

Hakkebøf er nok den ret, der oftest bliver serveret, når den står på hakket oksekød. En god, dansk bøf med stegte løg, brun sovs og kogte kartofler til er, hvad du får opskriften på, når du klikker på linket eller billedet.

hakkebøf

Meatza

Meatza er min favorit-“pizza”. Men det er jo ingen pizza, for en pizza er en bund af gærdej, som er fyldt med tomatsovs, kød, ost osv. Her er dejen ikke eksisterende, det er kødet, der udgør bunden. Deraf navnet ’meat’-za. Men tjek selv opskriften.

meatza

Chili con carne

Chili con carne er en populær, spansk gryderet – chili med kød betyder det direkte oversat. Når du klikker på linket eller billedet, får du både studenterudgaven (den hurtige) og en variant med chokolade i. Den sidste tager noget længere tid at tilberede.

Chili con carne

Lasagne

Lasagne indeholder også hakket oksekød – i hvert fald den traditionelle lasagne. Lasagne er mad, som alle kan lide – børn som voksne. Du finder opskriften på en traditionel (Garfield)-lasagne, når du klikker på linket herover eller billedet herunder.

lasagne

Millionbøf

Millionbøf er også en favorit hos børnene. Nogle kalder det også kødsovs, mens andre mener, at de to ting er vidt forskellige, fordi der ikke er tomat i millionbøf. Det er der så ifølge Gastronomisk Leksikon, som er udgivet af Det Danske Gastronomiske Akademi, men kald det, hvad du vil!

millionbøf

Pariserbøf

Pariserbøf er jo egentlig også en hakkebøf, det er bare tilbehøret og dermed også anretningen, der er anderledes. Pariserbøf er bestemt også gæstemad. Du finder opskriften ved at klikke på linket herover eller billedet herunder.

pariserbøf

Lahmacun

Lahmacun er en blanding af en pizza og en pandekage. Det er en tyrkisk ret. Det er en meget anderledes måde at lave både pizza og pandekage på, men det kan du se mere om, når du klikker på linket eller billedet.

Lahmacun

Farsbrød

Farsbrød er som navnet antyder et brød lavet af fars. Farsbrødet er som regel pakket ind i bacon, så det får en sprød skorpe. Klip på linket eller billedet, så får du en opskrift på lækkert farsbrød.

farsbrød

Print Friendly, PDF & Email

x