Derfor er proteinpulver godt for dig – også i din mad

Sponsoreret indlæg

Proteinpulver er i dag et af de mest anvendte kosttilskud på markedet. Det bruges af både mænd og kvinder, og man behøver bestemt ikke være elitesportsudøver for at kunne bruge proteinpulver.

Muskler opbygges af protein. Får man ikke tilstrækkeligt protein via sin kost, så får man ikke det store udbytte ud af den tid, man investerer i sin træning.

Proteinpulver bruges også ofte i forbindelse med en diæt med fokus på vægttab, da det giver en solid mæthedsfornemmelse uden at fylde kroppen med kulhydrater eller sukker. Proteinpulver ligner nærmet mel og kan blandes op med for eksempel vand, mælk eller juice. Ofte findes det i flere forskellige smagsvarianter såsom jordbær, chokolade og vanilje. Desuden findes der flere forskellige slags typer af proteinpulver herunder valleprotein, hvedeprotein og risprotein. Vær desuden opmærksom på, at rigtig meget proteinpulver indeholder mælkeprotein. Er du laktoseintolerant anbefales det, at du anvender risprotein, som ydermere er skånsomt for din fordøjelse.

Opskrifter med proteinpulver

Vil du gerne indføre mere protein i dit daglige kostindtag, men er måske ikke så vild med såkaldte proteinshakes. Så findes der heldigvis en lang række opskrifter, hvor du kan bruge proteinpulveret.  Helt generelt, så egner proteinpulver sig rigtig godt til bagværk, da det som nævnt i ovenstående afsnit har en konsistens ligesom mel. Bag derfor med fordel sunde banan muffins med proteinpulver, boller med proteinpulver, dadelkugler med proteinpulver eller kast dig ud i at lave dine egne proteinbarer. Der findes et væld af opskrifter med proteinpulver på nettet og på diverse fitnessblogs.

Du kan for eksempel lave dig en mættende og opkvikkende smoothie hver morgen bestående af en scoop proteinpulver, en lille kop stærk og afkølet kaffe, en banan og eventuel en lille skefuld koksolie. Proteinet giver dig en mæthedsfornemmelse, banan søder og dækker dit kulhydrat behov, kaffen giver energi og kokosolien dækker dit behov for sundt fedt.

Foretrækker du at starte din dag med en mere mest fast type føde, så rør en skefuld proteinpulver ud i din havregrød, det giver grøden en skøn cremet konsistens – top havregrøden med lidt friske bær og nødder for den perfekte smagsoplevelse. Mulighederne er mange, prøv dig frem og find dine favoritter.

Her kan du købe proteinpulver

Proteinpulver kan købes rigtig mange steder efterhånden. De fleste fitness centre sælger det, det samme gør mange større supermarkeder, sportsbutikker, helsekostbutikker og naturligvis diverse webshops.  Sørg for at vælge proteinpulver fra større, anerkendte brands. Flere lavpris producenter fortynder nemlig deres proteinpulver med sukker, det giver måske en bedre smag men til gengæld en langt dårligere effekt, da det aldrig er hensigtsmæssigt at fylde sin krop med et unødvendigt sukkerindtag.

Er du ikke til proteinpulver og foretrækker du måske den hurtige og nemme løsning, så kan proteinbarer være noget for dig. De findes i en lang række smagsvarianter ,og sælges i stort set alle supermarkeder og hos mindre købmænd og kiosker.

Picture of Gudrun Larsen

Gudrun Larsen

kikærtesalat med feta
kvikretter

Kikærtesalat

Kikærtesalat er lavet af kikærter – hvilket nok ikke kommer bag på nogen – og en masse andre lækre ingredienser. Kikærter kaldes også for garbanzobønner,

Læs mere »
grønlangkål
Gammeldags danske opskrifter

Grønlangkål

Opskrift på grønlangkål. Lidt om vores opskrift på grønlangkål Grønlangkål er en egnsret fra Jylland. Den er også kendt i Nordtyskland, Halland og det nordvestlige

Læs mere »
tærtedej
Bagning

Tærtedej

Tærtedej – Klassisk opskrift på tærtedej (med smør). Uanset om du skal lave den ene eller anden form for tærte, så skal der en ordentlig

Læs mere »
Glutenfrit brød
Bagning

Glutenfrit brød

Opskrift på glutenfrit brød med Husk Hvilken slags for glutenfrit brød? Der er mange måder at lave glutenfrit brød på. Skal det være groft brød,

Læs mere »
luksus havregrød
Opskrifter

Luksus havregrød

Forkæl dig selv, din kæreste eller hele familien med luksus-havregrød. Havregrød er ikke bare havregrød. Her er en opskrift, der får klokkerne til at ringe.

Læs mere »