Gode madtips til spilleaftenen


Annonce fra Spilnu.dk

Mad er for mange danskere en fast del af inventaret, når programmet står på gæster og hygge. Der kan være mange anledninger til at invitere venner og familie, og ud over fødselsdage og helligdage kan det også være en sjov og hyggelig spilleaften. Er det dig, der står for maden, kan du læse med her, når vi guider til de bedste madtips til spilleaftenen.

Det kan du servere til spilleaftenen

Inviterer du venner og familie over til hyggelige og sjove spil, vil det være spillene, der er i fokus. Og det kan du sagtens lade dem være ved at servere nem og overskuelig mad, der ikke stjæler tid og opmærksomhed – du kan altid servere den fem-retters gourmetmenu en anden dag.

Det vil også hurtigt blive overvældende både at skulle være gamemaster og kok. Her får du derfor fem gode bud på, hvad du kan servere til spilleaftenen:

  • Suppe
  • Smørrebrød
  • Pizza
  • Gryderet
  • Ispinde til dessert

Hver af de fem faktorer bliver gennemgået i det følgende.

Suppe

Suppe kommer med mange fordele, både når I skal udfordre hinanden i brætspil, kortspil eller online casino. For det første kan du lave den i forvejen, så den bare skal varmes op – det tager ikke mere end 10 minutter. Derudover er den let fordøjelig for dine gæster, og den er hurtigt spist. Det betyder, at I kun behøver en kort pause i spillet. Som en bonus kan du lave suppe på stort set hvad som helst.

Smørrebrød

Smørrebrød kan også laves i forvejen, så det er lige til at blive sat på bordet. Du behøver ikke alverdens kreativitet, når du fremstiller smørrebrød, og med gode gamle klassikere som æg og rejer, kartoffelmadder, fiskefilet eller dyrlægens natmad går du ikke galt i byen. Smørrebrød er hurtigt at spise, og det kan endda spises, mens I spiller, da det ikke fylder på bordet.

Pizza

Håndmad er altid smart, når der skal kokkereres mad til en spilleaften. Pizzaen er en moderne klassiker, som fremstilles med forskellig topping, og der er noget for alle. Pizzaen er hurtigt spist, der er ikke meget opvask, og den kan endda spises samtidig med, at I spiller – bare husk at have servietter inden for rækkevidde.

Gryderet

Vil du imponere dine gæster med mad til spilleaftenen, så lav en god gryderet, der kan stå på komfuret. Så er den lige til at øse op på tallerkenen, og den fylder ikke hele bordet. Som en bonus kan du lave den i forvejen og lade den simre, indtil dine gæster kommer.

Ispinde til dessert

Til dessert kan du med fordel lave dine egne ispinde og fryse dem ned. En ispind fylder ikke meget ved bordet, og du kan lave den så sund, som du ønsker den.

Hurtigmums' chefkok Beate Grandahl har begået en bog om madspild
Picture of admin3

admin3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler fra HurtigMums