Lave dine egne sunde snacks – for eksempel frugtjuice fra egen frugtpresser

Annonce

I det moderne Danmark kan vi få alt hvad ganen begærer, hvis bare vi tager turen til det nærmeste supermarked. Der kan dog alligevel være op til flere fordele ved i stedet at lave sine egne snacks. Først og fremmest er der rigtig mange, som synes det er enormt hyggeligt at gå i køkkenet.

Særligt hvis det er med målet at lave noget lidt specielt. Mange venner og familier har haft superhyggelige weekender i køkkenet, hvor de har eksperimenteret med opskrifter fra internettet. Alene af den grund kan det altså være en god ide at lave flere hjemmelavede snacks.

Fordele og ulemper ved hjemmelavede snacks

Derudover vil det sandsynligvis også være langt sundere, hvis du står for mere af din madlavning selv. Det er ikke mindst tilfældet, hvis der er tale om små snacks, som ofte er enormt sukkerholdige og fyldt med e-numre, hvis de er at finde på supermarkedets hylder.

En sund snack er dog på ingen måde synonymt med en mindre lækker snack. Faktisk kan det stikmodsatte sagtens gå hen og blive tilfældet. Når du bestemmer hvad dine snacks kan være lavet af, kan du også langt nemmere vælge nogle gode råvarer af kvalitet, som du rent faktisk har lyst til at putte i din krop. Derudover gør det selvfølgelig heller ikke noget, at dine snacks er lavet ed kærlighed. Det vil både du og dine nærmeste kunne smage.

Det betyder desværre ikke, at der udelukkende er fordele ved at lave sine egne lækre snacks. Der er trods alt en grund til, at langt de fleste snacks bliver købt i plastik emballage eller lignende hos det nærmeste supermarked. Først og fremmest er det ganske enkelt bare nemmere og hurtigere.

Mange har i forvejen travlt med arbejde, familie og fritidsaktiviteter, hvilket betyder, at de ikke ligefrem har tid til at bakse noget sammen, når blodsukkeret bliver for lavt. Ydermere kan det også godt gå hen og blive noget dyrere, end de produkter, du kan finde på supermarkedets hylder. Det er især tilfældet, hvis du, som nævnt før, ønsker at lave dine hjemmelavede snacks med gode og sunde råvarer.

Den slags plejer dog ikke at betyde det store for de hobbykokke, som vitterligt bare nyder at stå i køkkenet og lave deres egne ting. Hvis du stadig synes, at hjemmelavede snacks lyder som en fantastisk ide, så læs videre, hvor du kan få et par forslag til hjemmelavede snacks, du kan lave.

Ideer til dit næste snack-projekt

En oplagt ide er at lave sin egen frugtjuice. De danske supermarkeder er fyldt med lækre frugtjuices, men ofte er de lavet fra koncentrat og med store mængder sukker, hvilket ikke ligefrem gør dem sunde. Desuden er der bare ikke noget, der kan slå den juice, man selv lave.

Når man selv får lov til at lave frugtjuice, kan man nemlig lave lige præcis de blandinger, man bedst kan lide. Det er nemlig ikke sikkert, at din foretrukne kirsebær-annannas juice med et stænk citron er at finde hos din lokale købmand. Det mest almindelige er dog stadig den klassiske æblejuice, som du kan lave helt fra bunden af, hvis du ovenikøbet har dine egne, hjemmegroede æbler.

Hjemmepresset æblesaft, eller hvad du ellers vælger at presse, er dog også en snack af den type, hvor du har brug for en smule udstyr for at komme i gang med at lave den. Helt specifikt har du brug for en fugtpresser af den type, du kan finde på https://www.husoghaveliv.dk/haveliv/frugtpressere.html.

Der er dog også hjemmelavede snacks, som kræver noget mindre forberedelse. Hvis børnene for eksempel godt kan lide at få myslibarer med i madpakken, burde du måske overveje at lave dem selv næste gang. En anden lækker snack, som kan laves i et snuptag, er salte mandler. I sidste ende er det nærmest kun fantasien, der sætter grænser. På internettet kan du finde opskrifter på det meste.

 

Picture of Martin Leo

Martin Leo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler fra HurtigMums