Mere kvalitetstid: Lok børnene med i køkkenet

Nogle gange er det bare nemmest at gøre tingene selv. Sådan har du det måske med aftensmaden? Dette er dog et oplagt tidspunkt at få lidt kvalitetstid sammen med dit barn, og se derfor om du ikke kan lokke dit barn med i køkkenet. 

Det kan være nok at kigge på

Det er ikke alle børn, der har interesse i at stå i køkkenet, men det er gavnligt for dem at følge med og deltage i det omfang, der interesserer dem. Derfor kan det være en god ide at tage dem med i køkkenet, selvom de ikke nødvendigvis hjælper til. Ved at tage dem med kan interessen vækkes, og barnet kan deltage, som det passer ham eller hende. Lad barnet sidde med noget andet ved køkkenbordet, så han eller hun ikke keder sig i processen. Det kan være med tegnesager, Pokemon kort, lektier eller lignende. Noget som barnet forholdsvis let kan gå frem og tilbage til.

Lad børnene hjælpe med madplanen 

Du kan være helt sikker på, at dit barn synes, at det er sjovest at hjælpe med maden, hvis det er noget, som barnet godt kan lide at spise eller har været med til at sætte på menuen. Derfor kan du med fordel sætte dig ned sammen med dit barn, når madplanen skal laves. Du kan tilmed give barnet en maddag, hvor det er helt op til ham eller hende at vælge, hvad der skal serveres. Det kan godt være, at det lidt ofte bliver pizza eller burger, men barnet vil være meget stolt over at have fået lov at bestemme aftensmaden. De andre dage kan I snakken sammen om, hvad der kunne være lækkert, og eventuelt allerede på forhånd aftale, at I skal hjælpes ad med at lave det.

Giv godt med plads

Det kan være nemt at komme til at rette lidt for meget eller helt tage over, når barnet sjusker lidt, har svært ved opgaven eller laver fejl. Kommer du til dette, kan du dog være sikker på, at dit barn ikke synes, at det er særlig sjovt at hjælpe til i køkkenet. Det bedste du kan gøre, er at give dit barn en opgave som passer til hans eller hendes alder, så barnet får lov til at lykkes og ikke bliver overvældet. Selv hvis du kommer til at give en opgave, som er for stor en mundfuld, er det vigtigt, at du giver dit barn plads til at udføre opgaven på sin egen måde. Ros når det går godt, og fortæl dit barn, at han eller hun altid kan bede dig om hjælp, hvis der er noget, som de har svært ved. 

Picture of admin3

admin3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler fra HurtigMums