Annonce

Når du har børn, så kender du til vigtigheden af, at madlavningen bare skal køre på skinner. I hvert fald i hverdagene, hvor børnene konsekvent rammer ulvetimen, når madlavningen påbegyndes. Derfor skal retterne gerne være nemme samt hurtige at tilberede. Og så skal det jo tilmed også gerne være mættende og have en vis grad af sundhed.

Den nemmeste løsning er selvfølgelig at smøre et par hurtige madder, men når du vælger at tilberede noget, som er en lille smule mere krævende end en rugbrødsmad, så er det rart at have basisudstyret tilgængeligt. Du behøver ikke mange ting, men nogle enkelte er rare at have.

En stegepande er husmoderens bedste ven i køkkenet

En stegepande er virkelig rar at have til rådighed. Den er helt ideel, idet den kan betjenes med en hånd, hvilket er praktisk, når den anden arm er optaget af et barn, som kræver ekstra opmærksomhed midt i madlavningen. Udover letheden ved at den kan håndteres med en hånd, så vil det man tilbereder på en pande ofte hurtigt være færdig, da det typisk er et tyndere lag af mad end i for eksempel en gryde.

En stegepande er også god til at genopvarme rester fra for eksempel dagen før, og meget mere.

De findes mange forskellige stegepander at vælge mellem. Læs mere her om flere gode varianter, som du med fordel kan vælge, hvis du skal købe en ny stegepande til dit køkken. Husk på at godt udstyr er det halve arbejde, og især en stegepande må du have.

En stegeso er god, når maden bare skal passe sig selv

En stegeso bliver hurtigt en af dine gode venner i køkkenet. Især hvis du ikke har tid til at stå og hænge over gryderne. Ønsker du mørt og saftigt kød, så er den ideel. Du kan blot komme alt kød, rodfrugter, grøntsager osv. i stegesoen, tilsætte noget vand, komme den i ovnen i et par timer først ved svag varme og til sidst ved god varme.

Det er faktisk også super nemt at tilberede risengrød i en stegeso. Så undgår du at grøden brænder på. Og du slipper for at røre rundt i en gryde i en time. For hvornår har man lige en ledig time til det?

En elkedel sparer dig tid

En elkedel har rigtig mange fordele, selvom den i bund og grund kun kan give dig kogende vand. Men med kogende vand kan du for eksempel tilberede pasta, ris eller andet 15 minutter hurtigere, end hvis din gryde skulle koge vandet op først. Det er smart og meget nemt.

Skal du for eksempel lave havregrød, så kan du hælde kogende vand på grynene, og lade det trække mens du dækker bord, vækker børn eller andet, hvorefter grøden er klar, når I sætter jer til bords.

Kogende vand er i øvrigt også førstehjælp til pletter på tøjet. Jo hurtigere du kommer kogende vand på en plet, desto større sandsynlighed er der for at den går væk.

Store gryder er gode at have

Det er godt at have store gryder. Ikke fordi at I nødvendigvis er mange i huset eller fordi i spiser store mængder mad, men fordi de giver mulighed for at lave rigtig store portioner, som du efterfølgende kan fryse ned, for at gemme dem til dage, hvor det bare skal være nemt. Har du tænkt dig at lave en dejlig gryderet, så kan du lige så godt lave en ordentlig portion, da arbejdet alligevel er godt det samme, som, hvis du skulle tilberede til et enkelt måltid. Det handler om at gøre det så enkelt for dig som muligt, mens børnene er små. Når de bliver større, kan de bedre vente på maden.

Plastikbokse til opbevaring af mad

Skal der laves mad til flere dage, så er det naturligvis praktisk at have nogle bokse eller glas, som du enten kan stille i køleskabet eller komme i fryseren. Hav gerne et bredt udvalg af størrelser. Det er rart, hvis de er gennemsigtige, så du kan se, hvad der er i dem. Det er så ærgerligt at tage noget op, som man tror er noget andet, hvis man ikke lige har tid til at ændre aftenens måltidsplaner.

Print Friendly, PDF & Email
x