På denne side kan du se en oversigt over de risretter, som du kan finde her på HurtigMums.
Risotto
Risottoer en klassisk italiensk ret. Vi anbefaler du laver dem på rigtige risotto ris og ikke almindelige ris, så undgår du den klæbrighed, man ofte oplever ved normale ris. Det kan du læse meget mere om her ved at følge indledende link om Risotto.
Risotto er en alkoholiseret ret, hvor man brugere hvidvin i produktionen, så hvis du ikke kan tåle eller vil have hvidvin i retten, så vælg en anden ret i stedet.
Blomkålsris
Blomkålsriser jo sådan set ikke ris. Det er blomkål. Det er i vores optik et rigtig godt alternativ til almindelig ris, og det lider ikke under at være en kulhydratbombe som normale ris jo faktisk er. Blomkålsris er både super lækre, sunde og så tager de ikke særlig lang tid at lave. Det kan du læse meget mere om ved at følge det indledende link om blomkålsris.
Risengrød
Risengrøder nissernes favoritspise, men de er ikke de eneste, der elsker risengrød. December måned plager børnene hjemme hos os hver dag om risengrød, og et par gange om året bliver det også til med risengrød med de kære små. Denne opskrift er en helt klassisk opskrift på risengrød.
Du kan læse mere om opskriften ved at følge det indledende link med risengrød.
Risalamande
Risalamande – eller som andre betegner det Ris a la mande – er noget der skal på bordet en gang om året. Risalamande laves på rester fra risengrøden, så det er en rigtig god ide at lave en ekstra stor portion risengrød, hvis det er dig der er risalamande ansvarlig. Denne opskrift er en ganske klassisk opskrift på risalamande.
Læs mere om opskriften ved at følge indledende link.
Klatkager
Klatkagerer endnu et restprodukt fra risengrøden. Jeg har altid betragtet det som en mellemting af risengrød og pandekager, og de laves også på ret meget samme måde som pandekager. Det har lige siden jeg var en lille dreng været en stor favorit for mig. Da jeg var mindre kunne jeg finde på at lave risengrød bare for at komme til at lave klatkager bagefter, for jeg kunne faktisk ikke så godt lide almindelig risengrød.
Opskriften kan du læse om her.
Ristaffel
Ristaffel stammer fra Holland, som igen er blevet inspireret til denne ret i Indonesien. Ristaffel betyder egentlig risbord, og den centrale komponent i ristaffel er ris. Derudover er der en lang række produkter, som man bruger som tilbehør. Der er næsten frit spil på alle hylder, og du kan læse vores forslag til ristaffel her. Tag det dog kun som inspiration, og hvis du vil tilføje noget andet til din egen ristaffel, så er det helt i ånd med rettens alsidighed.