Smagfulde vegetarretter du bør prøve

Flere og flere mennesker har fået interesse for at skære ned på kødet og leve mere vegetarisk. Dette kan være af flere grunde. Nogle har såkaldte ’kødfrie’ dage hver eneste uge, andre tager et konkret valg om at droppe kød helt og fuldstændigt. Og så er der også dem, som er vokset op som vegetarer eller ikke kan lide smagen af kød. Miljø og dyrevelfærd er også gode grunde. Uanset hvad din årsag er til, at du har interesse for vegetarmad så kan du lade dig inspirere her.

I denne artikel har vi udvalgt nogle af de klassiske vegetariske retter, som bedst kendes med kød. Det kan være gode valg i forhold til, hvis der skal holdes kødfrie dage for eksempel når skal laves vegetarisk aftensmad. Prøv dem selv eller læs mere på Beetroot Bakery for flere gode opskrifter.

#1 – Vegetarlasagne

Lasagne er faktisk ganske velkendt både med og uden kød. Derfor kommer det nok heller ikke bag på dig, at der er et hav af forskellige måder man kan lave den italienske specialitet på. Bland alverdens grøntsager i stedet for kød og brug gerne forskellige oste til at give en anderledes og markeret smag. Overvej eksempelvis feta til denne vegetarret. Hvis kødet bliver savnet for meget, findes der plantebaseret kød, der ligner hakket kød.

#2 – Kreative burgere

Der er nærmest ingen grænser for, hvad man kan gøre med burgere nu til dags. Selvom de klassiske burgere stadig hitter har flere fået øjnene op for veggie burgers. Du kan for eksempel selv lave en vegetarisk bøf med søde kartofler, rødbeder og kikærter. Ellers kan der findes et hav af plantebaserede bøffer, der passer perfekt til burgere.

En anden mulighed som er lidt lettere og utroligt velsmagende, er at erstatte selve plante bøffen med halloumi ost. Osten har en meget unik smag, som bare passer sublimt i både sandwich, wraps og burgers. Derudover giver den også en middelhavssmag i mad.

#3 – Vegetar pizza

En pizza kan sagtens laves som vegetarmad og stadig smage himmelsk. Som alternativ til de klassiske pizzaer med f.eks. salami på, kan disse sagtens erstattes med pølse som er vegetar. Overvej at prøve noget nyt i forhold til pizzaer i stedet for at lave de klassiske. Kartoffelpizzaer trender lige for tiden og smager fantastisk. Overvej at prøve forskellige oste, trøffel og grøntsager og eksperimentér med pizzaerne. Du kan finde meget mere inspiration til vegetariske retter via linket.

Hvad med proteiner?

Mange tænker at når de dropper kødet, så vil de heller ikke få nok protein. Men der findes utroligt mange fødevarer, der er vegetariske og som har et højt indhold af protein. Bælgfrugter der inkluderer både kikærter, bønner, linser og quinoa har alle højt proteinindhold. Derudover er der også mange, som vælger sojaprodukter. Tofu og tempeh er også fantastiske fødevarer, der kan vælges i forhold til køderstatning, men også deres næringsindhold.

Picture of VisiGro

VisiGro

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler fra HurtigMums