Tips til nem mad, når du har været på kursus hele dagen

På mange arbejdspladser skal man sommetider på den ene eller den anden form for kursus. Det er sikkert spændende, men det kan også være lange dage med mange informationer. Det kan derfor virke uoverskueligt at skulle hjem og lave en masse aftensmad bagefter. Aftensmad er man dog nok nødt til at skulle have – også selvom ens arbejdsplads måske har fundet nogle gode mødelokaler, hvor de serverer lækker frokost. Derfor kan det være rart med noget nemt.

Sørg for at have rester fra dagen før

Noget af det allernemmeste er, hvis man har nogle rester fra dagen før, som man bare skal varme op igen. Samtidig er rester ofte også billigere og sundere end take away, der ikke er ret meget nemmere end at genopvarme rester.

Hvis man kun skal på kursus en enkelt dag, kan det derfor være en fordel at lave en stor portion aftensmad dagen før, så man kun behøver at genopvarme det, når man kommer træt hjem fra kursus. Hvis man er rigtig smart, laver man noget ekstra lækkert dagen før, så man kan se frem til sin aftensmad, selvom det er rester.

Samtidig sørger man også for at få mindre madspild, hvis man spiser sine rester i stedet for at smide dem ud. Det er altså både godt for kloden, pengepungen, trætheden og ens sundhed, hvis man får lavet en portion sund mad og spiser rester af den dagen efter.

Forbered så meget som muligt på forhånd

Hvis man ved, at man får en hård uge med kursus eller lignende, kan det være en god idé at gøre sit fremtidige selv en tjeneste. Det kan man gøre ved at forberede så meget som muligt, inden man går i gang med den hårde uge. Der er forskellige ting, man kan gøre for at forberede sig.

Man kan f.eks. starte med at vælge nogle retter, man kender, og som man ved ikke tager alt for lang tid at lave. Herefter kan man sørge for at købe ind til disse retter, så man ikke skal tænke på indkøb efter en lang dag på kursus.

Hvis man vil være rigtig god ved sig selv, kan man også sørge for at få snittet alle de grøntsager, der skal bruges i løbet af ugen, hvis de kan holde sig. Måske er der også noget kød, der godt kan skæres i tern på forhånd, så det er helt klar til at blive stegt.

Picture of Obs

Obs

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler fra HurtigMums