Simit

Simit –  Har du nogensinde være i Tyrkiet, har du med garanti smagt simits. En simit er en tyrkisk bagel vendt i sesamfrø. Og de er vanvittigt sprøde.

Okay, jeg indrømmer, at mine simits ikke alle sammen har form som en bagel, for de er under bagningen og hævningen ”smeltet” lidt mere sammen i midten som et brød eller en bolle. Men det betyder intet for smagen. Men i Tyrkiet er det ringe. Så lov mig, at hvis du ikke allerede har været i Tyrkiet og har smagt simits, så smag dem, hvis du nogensinde kommer til Tyrkiet.

Få endnu mere inspiration fra vores gode venner fra Gastrofun

simit

Simit tarifi – eller ’opskrift’ som det hedder på dansk

Forb. tid: 2 timer 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 3 timer
Ret: Dessert, Forret, Frokost, Snack
Køkken: Tyrkisk
Antal: 10 stk.
Kalorier: 308kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Men indtil da kan du selv bage disse hjemmebagte simits og få en indikation af den milde, runde, lidt sødlige smag med den fantastiske sprødhed.

Ingredienser

  • 50 g smør
  • 25 g gær
  • 3 dl vand
  • ½ tsk. sukker
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 400 g hvedemel
  • 75 g grahamsmel
  • ½ tsk. salt
  • spsk. lys sirup
  • dl sesamfrø

Sådan gør du

  • Smelt smørret.
  • Opløs gæren i 2 dl af vandet.
  • Tilsæt sukker, yoghurt, mel, salt og det smeltede smør.
  • Ælt/rør dejen godt sammen, og lad den hæve 1 time.
  • Del dejen i 10 stykker, og rul dem hver især ud til en ca. 50 cm lang pølse.
  • Læg pølsen dobbelt, sno den, og form den til en krans – luk samlingen godt sammen.
  • Bland den sidste dl vand med sirup, vend ringene heri, og dyp dem derefter i sesamfrø på begge sidder.
  • Læg ringene på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem hæve yderligere 1 time.
  • Varm ovnen op til 200° C, og bag simit-ringene i 25-30 minutter.
  • Skal spises friskbagte, som de er eller med smør og pålæg. De kan fryses, men sprødheden forsvinder.

Nutrition

Kalorier: 308kcal | Kulhydrat: 41g | Protein: 9g | Fedt: 13g | Mættet fedt: 4g | Flerumættet fedtsyre: 4g | Enkeltumættet fedtsyre: 4g | Transfedtsyre: 1g | Kolesterol: 12mg | Natrium: 62mg | Kalium: 182mg | Fiber: 4g | Sukker: 1g | Vitamin C: 1mg | Calcium: 169mg | Jern: 4mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet
Sidst opdateret: 8. november 2022
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

En reaktion

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter