De bedste forfriskninger til den danske sommer

Man kan godt mærke, at den danske sommer så småt er på vej. Selvom den nogle år måske er mere tør end andre, så er der noget helt særligt over de lyse sommernætter i Danmark. I dagtimerne står solen højt på himlen, og man kan høre lærken kvidre ude i markerne. Bølgerne rammer de danske kyster, og hvis man er heldig, kan man måske endda se det ene eller andet rådyr i skoven. Kort sagt er den danske sommer noget helt særligt, og det er en fryd at kunne opleve den på tæt hold. Til sådanne oplevelser er det selvfølgelig vigtigt, at man har de helt rigtige snacks med sig, så man har nok energi til dagen. Heldigvis findes der nogle utrolig lækre forfriskninger, der smager ekstra godt i sommermånederne.

Læs med her og bliv inspireret til, hvordan du kan gøre din sommer lidt mere smagfuld og festlig med gode og lækre opskrifter til de varme sommerdage.

Lækker hyldeblomst

Hyldeblomst saftevand er en klassiker i Danmark. Der findes nemlig intet, der er mere forfriskende end hyldeblomstsaft, og busken har højsæson i løbet af sommeren. For at lave sin egen hyldeblomstsaft, skal man koge hyldeblomstskærmene (blomsterne) op med vand og sukker. Mens nogle mennesker laver deres egen hyldeblomstsaft ved at høste hyldeblomst fra naturen, kan man også sagtens købe koncentreret hyldeblomst, som blot skal blandes op med noget koldt vand. Denne slags saft smager mindst lige så godt, og børn og voksne i alle aldre elsker smagen af frisk og kold hyldeblomstsaft. Denne drik vil helt sikkert gøre dig nostalgisk efter din barndom, og den vil sprede en stor portion hygge og tryghed i hele din krop. 

Koldskål, kammerjunker og jordbær

Findes der noget, som er mere dansk end koldskål og kammerjunker? Den dejlige, syrlige smag blandet med de sprøde kammerjunkere er nemlig en helt speciel smagsoplevelse, og det er kun de få, som ikke elsker en portion koldskål. Også denne ret har sin højsæson i løbet af sommeren, og for at gøre sin skål med koldskål endnu mere sommerlig, kan man komme nogle friske jordbær oveni. Den søde smag, som jordbærrene har, vil sammen med det syrlige give koldskålen prikken over i’et, og børnene vil helt sikkert synes, at det er et hit. Derudover er det en meget let ret at servere som lille snack, og uanset hvad vil den være en stor succes. Hvis du har lyst til at eksperimentere en smule, kan du jo prøve at lave dine egne kammerjunker. Den danske sommer skal nydes i fulde drag, og små lækkerier som hyldeblomstsaft og koldskål kan helt sikkert gøre sommeren endnu mere dejlig.

Picture of Mere

Mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler fra HurtigMums