Piña Colada opskrift
Ingredienser
- 4 cl hvid rom
- 2 cl kokoscreme
- 1 cl sukkersirup
- 2 cl citrusjuice
- 6 cl ananasjuice
- Kokosflager og en skive ananas til pynt
- Isterninger eller knust is
Sådan gør du
- Hæld alle ingredienser i en cocktailshaker med isterninger og ryst grundigt i 10-15 sekunder.
- Si indholdet med en strainer op i et højt glas og pynt med kokosflager og evt. en skive frisk ananas.
Nutrition
Lidt om verdens bedste Pina Colada opskrift
En Piña Colada er en klassisk cocktail, der primært består af lys rom, kokosmælk og ananasjuice. De fleste har nok på et eller andet tidspunkt i deres liv smagt en Piña Colada, og det er der en god grund til: Den smager himmelsk!
Cocktailen er især populær i Puerto Rico, hvor den siden 1978 har været udnævnt til landets nationaldrik.
Piña Colada betyder “siet ananas”, og henviser til cocktailens hovedingrediens, ananasjuice, som oprindeligt blev produceret ved at presse ananas gennem en si. I dag køber de fleste dog færdiglavet ananasjuice, men det er også muligt at lave cocktailen med frisk ananas, hvis du bruger en blender. Herunder kan du se to forskellige opskrifter på cocktailen – én med ananasjuice og en med frisk ananas.
Vi anbefaler, at du bruger kokoscreme fra Coco Lopez, fordi det giver cocktailen den mest cremede og autentiske smag, som vi kender fra den ikoniske cocktail.
Opskrift på Frozen Pina Colada
Opskrift på Frozen Pina Colada
Ingredienser
- 4 cl hvid rom
- 3 cl kokoscreme
- 1 cl sukkersirup
- 2 cl citrusjuice
- 3 store skiver frisk ananas
- Kokosflager og en skive ananas til pynt
- Isterninger eller knust is
Sådan gør du
- Put alle ingredienser og isterninger i en blender og blend.
- Hæld op i et højt glas og pynt med kokosflager på toppen og en skive frisk ananas på kanten.
Delte meninger om, hvor Pina Colada stammer fra
Der er delte meninger om, hvor cocktailen stammer fra. Nogle historier peger på, at drinken stammer fra sørøvertiden i Caribien, hvor sørøveren Roberto Cofresí serverede en cocktail af kokosnød, ananas og rom til sit mandskab. Roberto Cofresí døde dog i 1825, og ingen fandt nogensinde hans opskrift.
Det er dog mere sandsynligt, at det var bartenderen Ramón Marrero Pérez, der i 1954 opfandt opskriften på hotellet “The Hilton Caribe”. Ramón Pérez brugte eftersigende hele tre måneder på at få smagen af Puerto Rico ned i et glas, før han var tilfreds med cocktailens endelige smag. Hvilket var heldigt for alle os, der drikker den, for den smager også hammergodt.
Der findes mange forskellige versioner af Piña Colada
Drinken kan laves i mange forskellige versioner, hvor nogle af ingredienserne er byttet ud med andre. For eksempel Iguana Colada, hvor der er tilføjet 2 cl af melonlikøren Midori, som giver cocktailen en smuk, grøn farve. Du kan også lave en Miami Vice, som er halv Frozen Piña Colada og Frozen Strawberry Daiquiri. Du kan også eksperimentere med forskellige slags rom, og for eksempel bruge en mørk rom i stedet for lys rom, som giver cocktailen en mere dyb og intens rom smag.
Cocktail Companys cocktailpakke: https://cocktailcompany.dk/product/pina-colada/