Piña Colada opskrift

pina colada opskrift

Piña Colada opskrift

Ret: Cocktails
Antal: 1 person
Kalorier: 23kcal
Forfatter: Laust Kehlet
Piña Colada er en dejlig drink til en god aften i byen.

Ingredienser

  • 4 cl hvid rom
  • 2 cl kokoscreme
  • 1 cl sukkersirup
  • 2 cl citrusjuice
  • 6 cl ananasjuice
  • Kokosflager og en skive ananas til pynt
  • Isterninger eller knust is

Sådan gør du

  • Hæld alle ingredienser i en cocktailshaker med isterninger og ryst grundigt i 10-15 sekunder.
  • Si indholdet med en strainer op i et højt glas og pynt med kokosflager og evt. en skive frisk ananas.

Nutrition

Kalorier: 23kcal | Kulhydrat: 2g | Protein: 0.1g | Fedt: 1g | Mættet fedt: 1g | Flerumættet fedtsyre: 0.01g | Enkeltumættet fedtsyre: 0.03g | Natrium: 0.3mg | Kalium: 16mg | Fiber: 0.1g | Sukker: 1g | Vitamin C: 1mg | Calcium: 1mg | Jern: 0.1mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Lidt om verdens bedste Pina Colada opskrift

En Piña Colada er en klassisk cocktail, der primært består af lys rom, kokosmælk og ananasjuice. De fleste har nok på et eller andet tidspunkt i deres liv smagt en Piña Colada, og det er der en god grund til: Den smager himmelsk! 

Cocktailen er især populær i Puerto Rico, hvor den siden 1978 har været udnævnt til landets nationaldrik.

Piña Colada betyder “siet ananas”, og henviser til cocktailens hovedingrediens, ananasjuice, som oprindeligt blev produceret ved at presse ananas gennem en si. I dag køber de fleste dog færdiglavet ananasjuice, men det er også muligt at lave cocktailen med frisk ananas, hvis du bruger en blender. Herunder kan du se to forskellige opskrifter på cocktailen – én med ananasjuice og en med frisk ananas. 

Vi anbefaler, at du bruger kokoscreme fra Coco Lopez, fordi det giver cocktailen den mest cremede og autentiske smag, som vi kender fra den ikoniske cocktail.

Opskrift på Frozen Pina Colada

pina colada opskrift

Opskrift på Frozen Pina Colada

Antal: 1 person
Forfatter: Laust Kehlet
Lille sjov variant af Pina Colada

Ingredienser

  • 4 cl hvid rom
  • 3 cl kokoscreme
  • 1 cl sukkersirup
  • 2 cl citrusjuice
  • 3 store skiver frisk ananas
  • Kokosflager og en skive ananas til pynt
  • Isterninger eller knust is

Sådan gør du

  • Put alle ingredienser og isterninger i en blender og blend.
  • Hæld op i et højt glas og pynt med kokosflager på toppen og en skive frisk ananas på kanten.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Delte meninger om, hvor Pina Colada stammer fra 

Der er delte meninger om, hvor cocktailen stammer fra. Nogle historier peger på, at  drinken stammer fra sørøvertiden i Caribien, hvor sørøveren Roberto Cofresí serverede en cocktail af kokosnød, ananas og rom til sit mandskab. Roberto Cofresí døde dog i 1825, og ingen fandt nogensinde hans opskrift.

Det er dog mere sandsynligt, at det var bartenderen Ramón Marrero Pérez, der i 1954 opfandt opskriften på hotellet “The Hilton Caribe”. Ramón Pérez brugte eftersigende hele tre måneder på at få smagen af Puerto Rico ned i et glas, før han var tilfreds med cocktailens endelige smag. Hvilket var heldigt for alle os, der drikker den, for den smager også hammergodt.  

Der findes mange forskellige versioner af Piña Colada 

Drinken kan laves i mange forskellige versioner, hvor nogle af ingredienserne er byttet ud med andre. For eksempel Iguana Colada, hvor der er tilføjet 2 cl af melonlikøren Midori, som giver cocktailen en smuk, grøn farve. Du kan også lave en Miami Vice, som er halv Frozen Piña Colada  og Frozen Strawberry Daiquiri. Du kan også eksperimentere med forskellige slags rom, og for eksempel bruge en mørk rom i stedet for lys rom, som giver cocktailen en mere dyb og intens rom smag. 

Cocktail Companys cocktailpakke: https://cocktailcompany.dk/product/pina-colada/

Sidst opdateret: 8. november 2023
Picture of Laust Kehlet

Laust Kehlet

Laust Kehlet er fast madskribent, står for drinksopskrifter og han er også anmelder hos HurtigMums.dk Laust er fungerende chefredaktør på siden, så du er altid velkommen til at skrive til ham direkte på [email protected]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter