ANNONCE

Her på hjemmesiden har vi et hav af lækre opskrifter på alt fra korteletter i fad til lun appelsinkage, men har du mod på at prøve kræfter med den lidt mere avancerede del af madlavningens kunst, introducerer vi dig her til en af de mest populære gourmetretter, som ofte serveres på mange gourmet restauranter i København.

Østers

Østers anses af mange som en vaskeægte luksusspise – og med god grund! Det smager himmelsk, og den salte friskhed fra en østers finder man ikke mange andre steder. Desværre er det de færreste, der kaster sig ud i tilberede dem selv, og det er en skam, for det er faktisk ganske nemt. Det eneste du som minimum skal bruge er friske østers og en god østerskniv til at åbne med.

Tilberedning

Østers kan både spises rå eller tilberedt. Skal de spises rå, kan du blot tilføje et strejf af citron og finthakket skallotteløg. Er du derimod ikke så meget til den friske smag af hav, bør du tilberede dine østers ganske nænsomt, da kødet i østers er meget delikat. Du kan både gratinere, pochere eller grille dine østers, det vigtigste er, at du giver de friske østers en kort varmebehandling.

Tjek dine østers

Det er vigtigt, at du altid tjekker dine østers, inden du tilbereder og spiser dem. Hvis skallen er beskadiget, eller hvis skallen er åben og ikke lukker sig, når du forsigtigt banker på den, skal østersen kasseres. Når du varmebehandler din østers, skal skallen åbne sig, ellers duer østersen heller ikke.

Det er desuden vigtigt, at du altid dufter til dine østers. Friske østers dufter af frisk hav, når du åbner dem. Hvis de derimod lugter af fisk og havn, duer de ikke.

Når du har åbnet og renset dine østers, kan du som sagt spise dem, som de er, give dem lidt smag med citron og skalotteløg eller give dem et varmechok med en af de ovenstående tilberedningsmetoder.

Hvis du ikke har mod på at kaste dig ud i at lave dem selv endnu, kan du få de professionelle kokke på denne gourmet restaurant i København til at lave dem for dig.

Print Friendly, PDF & Email

x