Smushi – læs alt om det her!

Indlægget indeholdder sponsorerede links!

Smushi er et relativt nyt fænomen. Det er heller ikke set andre steder end i Danmark, fordi det er baseret langt hen af vejen på en af vores “nationalretter”. Smørrebrødet er nemlig en af de retter som vi dansker er super glade for. En traditionel ret som bliver brugt i mange sammenhænge til klassiske setup som mad til receptioner, åbent hus arrangementer og som en uformel mad.

Hvad stammer Smushi fra?

Smushi er faktisk betegnelsen for smørrebrød i sushi størrelse og blev opfundet af The Royal Smushi Cafe som er beliggende i København. Hele formålet med Smushi er at levere en dansk tradition ret men lækre små bidder, som giver en smag af hvad Danmark egentligt er.

Smørrebrød blev opfundet i 1500 tallet af en lille pige fra Amager, som tog på det nærliggende markedet. Hun solgt “åbne” sandwiches, baseret på rugbrød. Hun døbte dem “Smørrebrød”.

Danmarks konge kom forbi denne lille piges bod og så hendes mad, og han tog dem med tilbage til slottet og spredte derefter smørrebrød ud over hele landet. Fra den dag, blev smørrebrød for danskerne, hvad ris er for japanere.

Hvordan laver jeg smushi selv?

Det er faktisk meget simpelt og lave det derhjemme. Du skal blot anvende de samme ingredienser, som du bruger til at lave et almindeligt smørrebrød. Men i stedet for at servere det på et helt rugbrød bliver fokus noget helt andet.

På det klassiske danske smørrebrød, er det typisk en stor mængde leverpostej eller ekstra mange skiver pålæg. Du skal stadig have en god sjat, men fordi at fokus er gået rigtig meget over i at det også handler om selve toppingen – ligesom på sushi.

Det skal se lækkert ud. Kunne spises i 2 mundfulde & det skal se godt ud. Toppingen er derfor en vigtig faktor for at levere et stykke smushi som er i en liga, hvor at det skaber de samme følelser som det gør at spise et stykke sushi.

Hvor får jeg det bedste smushi?

Ligesom rigtig mange andre ting, så er det sjældent det bliver helt lige så godt derhjemme som det gør, når man tager ud og spiser det. Derfor får du også lige her den bedste anbefaling til hvor du bør at gå hen og få din Smushi.

The Royal Smushi Cafe, som tidligere nævnt, er det helt rigtige sted at gå til, hvis du vil have noget af det bedste smushi, der findes. Dog findes der en del restauranter, som er begyndt og kunne lave det samme. Sdr Bjert Kro er blandt andet en af de andre som tilbyder smushi, på et rigtig højt niveau, hvor de samtidig også har spiced op så de får et mere moderne udtryk med blandt andet trøffel som en af hans toppings.

Picture of Martin Leo

Martin Leo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler fra HurtigMums