Madlavning kan være både sjovt og nemt, især når man kun bruger et enkelt ovnfast fad. Her er tre retter, som er perfekte til den travl hverdag, med mindre madlavning og opvask.
Kylling med kartofler og grønsager
Alt du skal bruge til denne ret, er kyllingebryst, kartofler, røde peberfrugter, rødløg, olivenolie, rosmarin, salt og peber.
Du laver retten ved at varme din ovn op til 200 grader, alt imens putter du dine kyllingebryst i dit ovnfast fad, og fordeler kartofler, peberfrugter og rødløg rundt om kyllingen. Hæld lidt olie over fadet, og tilsæt dine yndlings krydderier. Lag det ovnfaste fad stå i ovnen i cirka 40 minutter, til du kan se kyllingen er gennemstegt og kartoflerne er færdige.
Vegetarisk Lasagne
En anden ret som er nem at lave i et ovnfast fad, er en vegetarisk lasagne. Her skal du bruge lasagneplader, ricotta, æg, squash, hakkede tomater, revet mozzarella, olivenolie, tørret basilikum, salt og peber. Er du mere til er version med kød, kan du nemt tilføje enten hakket okse- eller kyllingekød.
Retten forberedes ved at du forvarmer din ovn til 180 grader, herefter blander du ricotta, æg, salt og peber i en skål. I dit ovnfast fad smører du et tyndt lag hakkede tomater ud, ovenpå lægger du et lag af lasagneplader, et lag squash, evt. kød, ricottablanding og igen hakkede tomater. Dette gentager du indtil alt er opbrugt, og afslutter med mozzarella.
Fiskefileter
Den sidste nemme ret du kan afprøve i et ovnfast fad, er fiskefilet med citron og asparges.
Her skal du bruge fiskefileter, asparges, citron, smør, kapers, salt og peber.
Mens din ovn varmer op til 190 grader, putter du fiskefileterne og aspargesen i dit ovnfast fad. Smelt dit smør og fordel dette udover, sammen med kapers, salt og peber. Placer citronskiver ovenpå dine fileter og sæt fadet i ovnen i 25 minutter.