4 gode grunde til at spise mere fisk

Annonce

Fisk? Enten elsker man det, ellers så kan man ikke fordrage det, medmindre det er vendt i et godt lag rasp og stegt i en masse smør. Sådan siger de fleste. Fisk behøver ikke at smage langt væk af havn og fiskeri, men tilberedes, således det er smelter på tungen. Specielt børnene undgår gerne fisk, når det ikke er fiskepinde. Efter kampagner såsom 2 gange om ugen, så er mange blevet mere opmærksomme på fiskens gode værdier. Er du ikke solgt endnu? Så læs med herunder og få 4 gode grunde til at få spist mere fisk i hverdagen.

1.      Din hjerne bliver skarpere

Fisk har et stort indhold af omega 3-fetsyrer. En overraskende stor del af din hjerne består af omega 3-fedtsyrer. Det er disse stoffer, som hjælper med at danne nye hjerneceller og derfor har fisk en stor betydning for din evne til at yde. Jo flere hjerneceller, du gennem livet danner, des langsommere vil hjernes aldringsproces være. Derfor er fisk et godt udgangspunkt for at forebygge sygdomme såsom demens og alzheimers.

2.      Det slanker

Du har måske hørt, at for meget fed fisk får dig til at tage på i vægt? Det er ikke sandt. Alt spises med måde, som med alle andre former for fødevarer. De magre fisk som torsk, rødspætter mf. Er gode til at slanke sig med. De indeholder ej mange kalorier, men mætter. Det betyder dog ikke, at du tager på at de fede fisk. Disse indeholder ikke usundt fedt, men de gode omega 3-fedtsyrer, som er beskrevet ovenfor. Der er flere kalorier heri, men det betyder blot at fedtforbrændingen øges i flæng med, at hjernes ydeevne forbedres.

3.      Det er hurtigt at tilberede

Fisk er ikke kun godt for kroppen. Det er også godt til din travle hverdag. Fisk skal nemlig ikke have meget varme før de bliver seje eller tørre. En perfekt tilberedt fisk er kendetegnet ved, at den nemt glider fra hinanden i de teksturer fisken rummer. Det kræver ikke mere end et par minutter på panden, eller 15 minutter i ovnen. Det er ikke kun til aftensmaden du kan få din fisk. Det er nemt at få de mængder du behøver gennem pålægsfisk, tun på dåse med mere. Således kan det være nemmere at overskue, hvordan du kan opnå fisk flere gange om ugen.

4.      Åbner op for nye madoplevelser

Hvis du ikke er vant til at spise så meget fisk, så er du formentligt også gået glip af de mange gode fiskerestauranter som Danmark besidder. Specielt i København finder du gode fiskerestauranter. Fiskerestaurant København, er blot de ord du skal søge på, og så kommer der et utal af muligheder op. Om du er til at nyde din mad ude, eller derhjemme med stearinlys, så finder du god mad med fisk hos Hooked restaurant kødbyen eller deres anden restaurant, beliggende på Nørrebro. Hér får du serveret maden, som du ønsker den og så du nemmere kan spise den fisk du ellers måske ikke er så vild med. Det kunne være i en burger, som fish and chips eller i en wrap.

Picture of Martin Leo

Martin Leo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler fra HurtigMums