Knivmagnet vs. knivblok – Hvad er bedst?

Sidst opdateret: 24. marts 2021
knivmagnet

Knive er en af de vigtigste redskaber i køkkenet. Derfor har enhver sand hjemmekok også et sæt lækre, skarpe køkkenklinger. Men hvordan opbevarer du dem bedst? Læs med her for at finde ud af, om du skal vælge en knivmagnet eller en knivblok til dine skæreredskaber!

Der er ikke noget bedre end at skære kød, grøntsager og andre råvarer med en skarp klinge. Det gør madlavningen let som en leg, og det gør det muligt at skære råvarerne på flere forskellige måder. Men det er også vigtigt at opbevare dine knive ordentligt. Hvis de ligger i skuffen, kan de nemlig blive ridsede, hurtigere sløve, og du kan risikere at skære dig på dem.

Derfor er det en god idé enten at investere i knivblokke eller knivmagneter. Men hvilken skal du vælge? Vi har sammenlignet de to opbevaringsmetoder, så du kan tage det bedste valg til dit køkken.

Fordele og ulemper ved en knivblok

Træblokken til skæreredskaber har været en klassiker i mange år. Og det er heller ikke uden grund. Den er praktisk, let at flytte rundt og skjuler de skarpe klinger. Derudover findes den i en masse forskellige design, og ikke kun i træ. Du kan også få blokken i f.eks. plastik, metal eller glas. Det er helt op til dig – og så findes de i et væld af forskellige farver.

Der er dog også visse ulemper ved den traditionelle opbevaringsblok:

  • Den kan ofte være stor og fylder derfor en del, hvis du har et lille køkkenbord.
  • Hullerne til klingerne er lavet, så du har måske ikke plads til alle dine knive.
  • Det kan være svært at se, hvilken kniv du skal bruge, fordi klingen er skjult.

Fordele og ulemper ved en knivmagnet

Knivmagneten er perfekt til det moderne eller minimalistiske køkken. Det er en smal magnetplade, hvor du kan hænge dine knive, sakse og andre metalredskaber.

Og der er flere fordele ved at vælge sådan en magnetplade til at opbevare dine skæreredskaber:

  • Du sparer plads ved at hænge alle dine knive på væggen.
  • Dine køkkenredskaber er synlige og klar til at blive brugt.
  • Den kan bruges til knive og metalredskaber i alle størrelser.
  • Du kan få den i flere forskellige størrelser og flotte design.

Selvom knivmagneten er en genial opfindelse, er den dog ikke uden ulemper. I modsætning til knivblokken skal magneten som regel skrues fast til væggen. Derudover kan den indebære en større risiko, hvis du har små børn i huset.

Hvad passer bedst til dit køkken?

Både magneten og blokken kan være et godt valg. Det kommer i høj grad an på dit køkken og din designsmag.

Knivblokken er bedst, hvis du har små børn, der ofte hjælper til med madlavningen. På den måde risikerer du ikke, at de skærer sig. Den kan også fungere godt, hvis du har et stort køkken med masser af bordplads.

Knivmagneten er et oplagt valg, hvis du mangler plads i køkkenet. Den fylder nemlig langt mindre end en blok. Derudover passer den perfekt ind i moderne og minimalistiske hjem pga. dens flotte design. Og hvis du gerne vil have hurtig adgang til dine skæreredskaber, er den også ideel.

Overvej, hvad dine behov er, og vælg den bedste opbevaringsmetode til dit køkken!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Temaartikler fra HurtigMums