Lune æbleskiver til efterårshyggen

Hvad er mere oplagt til en gråvejrs dag i efteråret, end hjemmelavede æbleskiver? Det er umiddelbart svært at svare på, for æbleskiver hører sig nemlig til, når regnen rusker og vinden blæser. Der er umiddelbart mange forskellige måder at lave dem på, og ingredienslisten er forskellig, alt efter smag og behag. Her kan du finde en utrolig lækker opskrift, som dine søndagsgæster vil elske dig for.

Annonce

Ca. 20 stk.

Ingredienser

5 dl hvedemel

En lille smule bagepulver

2 tsk. Sukker

3 æg

½ tsk. Salt

4½ dl kærnemælk

1 tsk. natron

3 spsk. smeltet smør

1½ tsk. Kardemomme

½ vaniljestang/kornene heraf

 

Fremgangsmåde

Start med at blande alle de tørre ingredienser sammen i en skål (mel, salt, sukker, kardemomme, natron, vanilje, bagepulver). Del æggene op i blommer og hvider, og rør herefter æggeblommerne sammen med kærnemælk og smør, hvorefter det røres i de tørre ingredienser.

Pisk æggehviderne, og start med at røre 2 spsk. æggehvider i dejen, hvorefter resten vendes forsigtigt i.

Ca. 2 dl af dejen kommes i en sprøjtepose med stor tyl (den slags man bruger til glasur, frosting osv.)

Æbleskivepanden opvarmes med en smule smør i hvert hul. Hullerne fyldes trekvart op med dej, og æbleskiverne vendes en halv omgang, når de begynder at stivne i kanterne. Når de er blevet vendt, bliver der skabt et hul i æbleskiverne, som giver plads til, at der kan sprøjtes en smule mere dej ind, inden den vendes hele vejen rundt. På denne måde opnår du den flotteste runde og fyldige æbleskive.

Serveres herefter med flormelis, sukker og marmelade.

 

Nu har du altså adgang til de lækreste, sprødeste æbleskiver, som kan skabe varme på enhver kold efterårsdag, og sprede glæde blandt både børn og voksne i hjemmet. Der behøver ikke altid være en bestemt anledning til at bage. Inviter derfor venner eller familie på æbleskiver og eftermiddagskaffe, bare fordi det er hyggeligt. Hvis du er i tvivl om, hvor du kan købe alle de nødvendige ingredienser, så kan du altid regne med Bilka. Bilka er dit oplagte varehus, uanset hvad du måtte mangle til både hus og have af elektronisk udstyr, hvidevarer, mad- og drikkevarer. Klik derfor ind på www.bilka.dk og find alle de ting du mangler i dag. Køber du stort ind kan du få dine varer leveret fragtfrit direkte til din hoveddør, og ellers kan du på udvalgte varer slippe med 39 kr., hvis du får det leveret til din nærmeste Bilka-butik.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv En Kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here