Old Fashioned opskrift

Old Fashioned opskrift

Ret: Cocktails
Antal: 1
Kalorier: 22kcal
Forfatter: Laust Kehlet

Ingredienser

Sådan gør du

  • Hæld alle ingredienserne i et glas med is, og rør indtil alt sukkeret er helt opløst.
  • Klem et stykke appelsinskal over drinken, så olierne spredes i den, rør rundt og server.
  • Pynt med appelsinskallen på toppen.

Nutrition

Kalorier: 22kcal | Kulhydrat: 2g | Fedt: 0.01g | Natrium: 0.1mg | Kalium: 0.1mg | Sukker: 2g | Calcium: 0.02mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Tips til din Old Fashioned opskrift

Det vigtigste for din Old Fashioned er, hvilken bourbon du bruger. Cocktailen er nemlig primært baseret på bourbon med hele 5 cl, så derfor er det vigtigt, at det er en flaske af god kvalitet. Der findes et hav af forskellige bourbons, som alle sammen har forskellige smagsprofiler. Typisk har en bourbon en vis sødme med et hint af egetræ, vanilje, karamel og krydderier, men som med alt andet spiritus varierer smagsnoterne, og du kan derfor prøve dig frem med forskellige bourbons, indtil du finder den, der falder præcis i din smag. 


Hvis du ikke er vild med bourbons unikke smag, så kan du også skifte den ud med mørk rom, hvis du er mere til rom-smagen. 

Old Fashioned har en kraftig og sprittet smag, og det er ikke en cocktail for alle og enhver. Men du kan selv gøre den sødere og mindre kraftig ved at muddle en skive appelsin og et cocktailbær i glasset, inden du tilføjer resten af ingredienserne. Top den af med danskvand, og du har en mindre kraftig version – men derimod en mere frugtig og boblende Old Fashioned. Du kan også nøjes med at toppe med lidt almindelig vand, hvis du ikke synes, din Old Fashioned skal have brus. 


Du kan også bytte rørsukkeret ud med sukkersirup – det ændrer ikke umiddelbart på smagen, men det gør cocktailen endnu nemmere at lave. Du kan også eksperimentere med at tilføje blomsterhonning i stedet for, som går godt sammen med en krydret bourbon. 

Hvis du vil gøre noget ekstra ud af udseendet på din Old Fashioned, så brug en stor, klar og kvadratisk isterning. Se link her: https://istilfest.dk/produkt-kategori/butik/klar-is/

Old Fashioned går langt tilbage i historien

Old Fashioned er en af de ældste cocktails, som er baseret på sukker, whiskey, Angostura Bitters og appelsinskal. Cocktailen er en af de mere simple og klassiske cocktails før udviklingen af mere avancerede bartenderteknikker og opskrifter i den senere del af det 19. århundrede.

Old Fashioned har over 140 år på bagen, og måske kender du den bedst fra Mad Men-serien, men i virkeligheden er Old Fashioned den “oprindelige” cocktail. Cocktails blev dengang defineret som: “Spirits of any kind, sugar, water, and bitters”. 

The Pendennis Club, som er en gentlemen’s club grundlagt i 1881 i Louisville, Kentucky, påstår at deres bartender James E. Pepper opfandt cocktailen dér, før han bragte opskriften til Waldorf-Astoria hotel baren i New York. Men som så mange andre cocktails er der en del uenigheder om cocktailens præcise oprindelse. 

I løbet af 1900-tallet kom en cocktail til at indeholde flere ingredienser, og ordet betød efterhånden blot en mikset drink med alkohol, men Old Fashioned er altså en cocktail lavet på god gammeldaws manér. 

Sidst opdateret: 2. november 2023
Picture of Laust Kehlet

Laust Kehlet

Laust Kehlet er fast madskribent, står for drinksopskrifter og han er også anmelder hos HurtigMums.dk Laust er fungerende chefredaktør på siden, så du er altid velkommen til at skrive til ham direkte på [email protected]
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
Se også disse opskrifter