Sådan får du succes med en vegansk livsstil

Den veganske livsstil er begyndt at tiltrække flere og flere mennesker, og går du måske og overvejer at gå til en mere vegansk livsstil, kan du læse meget mere om det i denne lille guide. Mange er nemlig bekymrede for, at de ikke får tilstrækkeligt nok af protein i deres kost med en vegansk livsstil. 

Vejen til en succesfuld vegansk livsstil er viden

Det kan være svært at vide, hvilke man erstatningsprodukter man skal kaste sig ud i, når man søger over i den veganske verden. Mange leder efter nogle alternativer, som stadig minder lidt om den livsstil de havde før den veganske. Og mulighederne for at lave retter der minder om det man før har været vant til, er mange. 

Det siges at vejen til at nærende og succesfuld vegansk livsstil, er viden. Det er nemlig vigtigt at man grundigt undersøger, hvad kroppen har brug for. Hvis du ikke undersøger grundigt hvad din veganske kost bør indeholde inden du begynder, kan du ende med at komme til at mangle vigtige vitaminer i din krop. 

Inspiration gennem lækre veganske opskrifter

Der findes mange forskellige veganskes opskrifter. En af de mest populære opskrifter der findes, er en vegansk lasagne opskrift. Vegansk lasagne minder på mange måder om en helt almindelig lasagne – den veganske er bare uden animalske produkter. Hvis man ikke vidste bedre, havde man måske ikke engang overvejet at der ikke var kød i den veganske lasagne. Mængden af mange grøntsager og nødder giver et godt bid i retten, så du ikke kommer til at savne konsistensen af noget, der minder om kød. 

Hvordan får man sine proteiner igennem en vegansk kost? 

Mange ved at kød ofte er vejen for de fleste mennesker at få sine proteiner fra. Proteiner er helt essentielle for dig og din krop. Hvis ikke du får dine proteiner, kan gå udover opbygningen af nye celler i din krop. Proteiner er noget af det allervigtigste du har brug for. 

Men hvad er proteinkilden, når nu man ikke spiser kød? Der er heldigvis et hav af muligheder: 

  • Grøntsager som ærter, broccoli og grønkål
  • Bælgfrugter som kikærter, linser eller quinoa
  • Nødder som for eksempel mandler
  • Mangler du alternativer til drikke, er der også protein i soja-, havre-, og mandelmælk

Hvis du synes at der for eksempel mangler noget proteinrigt til en vegansk lasagne, kan du altid vælge at toppe den med nogle nødder eller bønner. Du kan også vælge at riste nogle kikærter til. Sådan kan du nemt få lavet en proteinrig ret sammen med vegansk lasagne. 

En mere klimavenlig fremtid 

Der er flere grunde til at den veganske livsstil er god for dig og din omverden. En af grundende til at en vegansk kost er god for dig og din omverden er, at det er et mere klimavenligt valg i forhold til retter med kød eller mejeriprodukter som væk og ost. 

Der er utallige muligheder inden for den veganske verden. læs mere om veganisme her, hvis du ønsker at øge din viden omkring det. Den veganske livsstil er nemlig meget mere end bare kikærter, tofu og gulerødder. 

Picture of Mere

Mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler fra HurtigMums