White Russian opskrift

White Russian opskrift

Ingen anmeldelser
Ret: Cocktails
Sværhedsgrad: Mellem
Antal: 1
Kalorier: 20kcal
Forfatter: Laust Kehlet

Ingredienser

  • 3 cl Kaffelikør Kahlua
  • 3 cl vodka
  • 6 cl sødmælk
  • Isterninger

Sådan gør du

  • Hæld din kaffelikør i et glas, så det danner en mørk bund.
  • Hæld mælk, vodka og isterninger i en shaker og shake ingredienserne grundigt sammen.
  • Hæld den shakede væske gennem en strainer ned i et glas fyldt med isterninger.
  • Pas på, at du ikke rammer glasset, når du hælder op, men forsøg så vidt muligt at hælde den hvide væske over isterningerne, så den ikke blandes med kaffelikøren.
  • På den måde sikrer du en mørk bund og hvid top, som er White Russians kendetegn.

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 20kcal | Kulhydrat: 2g | Protein: 0.2g | Fedt: 0.1g | Mættet fedt: 0.1g | Enkeltumættet fedtsyre: 0.03g | Transfedtsyre: 0.01g | Kolesterol: 0.5mg | Natrium: 3mg | Kalium: 8mg | Sukker: 2g | Vitamin C: 0.01mg | Calcium: 7mg

Tips til din White Russian 


Din White Russian bliver bedst, hvis du shaker den, fordi mælken bliver mere skummet og cocktailen dermed mere cremet. Men har du ikke en shaker, så frygt ej. Du kan også godt lave den med en barske og røre ingredienserne sammen, så får den dog ikke det samme look – altså med den mørke bund og den lyse top. Den bliver også en smule mindre cremet, men den smager stadigvæk dejligt. 

Du kan også lave en alkoholfri White Russian. Drop vodkaen og brug en alkoholfri kaffelikør såsom Lyre’s Coffee Originale Alkoholfri Kaffelikør. 

Du kan putte mange forskellige ting på toppen af cocktailen, som gør den endnu mere lækker. Pynt for eksempel med en lille flødebolle, en Oreo, kanel eller lidt revet muskatnød. 

Du kan også lave en vegansk version af cocktailen med enten mandelmælk eller kokoscreme i stedet for sødmælken.

White Russians historie 

Forløberen til cocktailen, Black Russian, blev opfundet af den belgiske bartender Gustave Tops i 1949 på Hotel Metropole i Bruxelles. Black Russian var baseret på kaffe, vodka og kaffelikør, og den fik navnet,  fordi der er vodka i – og vodka er som bekendt fra Rusland. På et tidspunkt i 1950’erne blev der tilføjet fløde til cocktailen, da søde mælkedrikke blev populære. Sidenhen har mange dog byttet fløden ud med sødmælk, så den er mindre fed i smagen. 

Cocktailen blev aldrig vildt populær på niveau med mange andre cocktails fra den tid, men i 1998 fik den en renæssance, da filmen “The Big Lebowski” udkom, hvor hovedrollen drikker intet mindre end 9 White Russians


White Russians kan laves i utallige versioner

White Russian er en nem cocktail at eksperimentere med, fordi du for eksempel kan tilføje forskellige sirupper. Lav for eksempel en Salted Caramel White Russian, hvor du hælder Salted Caramel sirup i og hælder lidt karamelsauce på toppen. Du kan også bruge kanelsirup, chokoladesirup eller vaniljesirup. 

Baileys smager også supergodt i din White Russian. Eksperimenter selv med mængden, så du synes, den får den rette smag. 


Du kan også lave en White Irish Coffee, hvor du hælder 4 cl espresso i cocktailen for en kraftigere kaffesmag og en god sjat flødeskum på toppen. 


Cocktail Company cocktailpakke: https://cocktailcompany.dk/product/white-russian-cocktailpakke/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
ANNONCE