Kartoffelpizza

Kartoffelpizza er en pizza, hvis fyld stort set kun består af kartofler. Men også kun stort set, for selvfølgelig er der også ost på. Du kan selv lave bunden, eller du kan købe en færdiglavet. Det sidste er det hurtigste, det første er det lækreste.

Og nej, det er ikke indlysende, at en kartoffelpizza er en pizza med kartofler på, for en blomkålspizza er jo ikke en pizza med blomkål på. En blomkålspizza er en pizza, hvor bunden er lavet af blomkål.

Annonce

kartoffelpizza

Kartoffelpizza med rosmarin – opskrift

Kartoffelpizza lyder altså umiddelbart enkelt – det er det også. Derfor kan du også sagtens bruge kræfter på at lave bunden selv. Så opskriften her er på en kartoffelpizza lavet fra bunden.

Ingredienser til 2 pizzaer

  • 2½ dl vand
  • 12½ g gær
  • 1½ tsk. salt
  • 400 g tipo 00 hvedemel – det er på eget ansvar at bruge almindeligt hvedemel
  • 3 store bagekartofler
  • Lidt olivenolie
  • 1½ spsk. tørret rosmarin
  • 250 g frisk mozzarella – gerne bøffel
  • Flagesalt

Sådan laver du kartoffelpizza

  1. Lun vandet, så det er fingervarmt.
  2. Opløs gæren i det lune vand.
  3. Rør salt ud i melet, og hæld det i vandet lidt ad gangen, mens du ælter det til en glat og sej dej. Den ægte pizzabager gør det i hånden, jeg gør det på røremaskinen.
  4. Dæk dejen til, og lad den hæve et lunt sted i ca. tre timer.
  5. Slå dejen ned, og del den i to lige store kugler.
  6. Dæk de to dejkugler til, og lad dem efterhæve et lunt sted i ca. ½ time.
  7. Tænd for ovnen på maks. varme. Lad bageplader – eller pizzasten, hvis du har det – være i ovnen under opvarmningen.
  8. Skræl kartoflerne – eller skrub dem – og skær dem i tynde, tynde skiver – f.eks. på et mandolinjern. Læg dem i en skål med vand efterhånden, så de ikke bliver brune.
  9. Drys mel på bordet, og rul hver dejkugle ud til en pizzabund på ca. 4 mm i tykkelsen.
  10. Læg pizzabunden forsigtigt op omkring kagerullen, og lemp dem over på den varme bageplade, som du lige kommer bagepapir på eller på pizzastenen.
  11. Læg kartoffelskiver taglagt på, så de dækker hele pizzaen bortset fra en tynd, ydre kant.
  12. Pensl med lidt olie, og drys med rosmarin.
  13. Sæt pizzaerne i ovnen, og bag dem i ca. 10-15 minutter.
  14. Skær imens mozzarellaen i skiver, stykker, strimler.
  15. Tag pizzaerne ud af ovnen, og fordel mozzarellaen på dem, og sæt dem tilbage i ovnen i et par minutter, til mozzarellaen smelter.
  16. Drys med flagesalt.
  17. Servér evt. med chilidressing, tabasco eller en hvidløgs-/chiliolie.

Kartoffelpizza mætter ikke voldsomt meget, så i 2 pizzaer er der til 2-3 personer.

Tip: Når du skal bruge 12½ – eller 25 – g gær (¼ – eller ½ – pakke), så skær gæren over diagonalt fra hjørne til hjørne, så er det nemmere at gøre nøjagtigt.

Hvad er tipo 00 mel?

Tipo 00 mel er finmalet hvede, der optager vand bedre end almindeligt hvedemel. Det gør din dej mere elastisk og giver dit bagværk en sprød skorpe og en sej krumme. Og det er lige sådan, en pizzabund skal være.

Forberedelsestid: 3 timer og 45 minutter

Tilberedningstid: 20 minutter

Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Kartoffelpizza
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
Print Friendly, PDF & Email

Skriv En Kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here