Quiche Lorraine er en tærte fra Lorraine – et område i det nordøstlige Frankrig. Quiche betyder ifølge Gastronomisk Leksikon ”rundt bagværk med kant” – og det er vel slet og ret en tærte.
En quiche bages med forskelligt fyld – flæsk, løg, ost, skinke og en æggemasse. Quiche er en traditionel ret i provinserne Alsace og … Lorraine.
Opskrift på Quiche Lorraine

Lorraine opskrift
Ingredienser
- 125 g smør – rigtig smør
- 240 g hvedemel + lidt til udrulningen
- 1 tsk. salt
- ½ dl vand
- 200 g bacon
- 3¼ dl piskefløde – ikke gå på kompromis det skal være piskefløde
- 6 æg
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200° C.
- Skær smørret i tern, og kom ternene i røremaskinens skål sammen med mel og salt.
- Sæt maskinen i gang med at arbejde, samtidig med at du hælder vand i lidt ad gangen, til dejen er samlet.
- Rul dejen ud på et meldrysset bord, til du har en rund dej med en diameter på ca. 30 cm.
- Læg dejen i tærtefadet, tryk godt ud til kanten. Skær overskydende dej fra, og sæt fadet i køleskabet.
- Gør fyldet klar.
- Skær baconen i tern, og steg det i 8-10 minutter på en tør pande, til det er sprødt. Ryst panden et par gange undervejs. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenpapir.
- Slå alle æggene ud i en skål, men del det sidste, og sæt æggehviden herfra til side. Tilsæt fløde, og kom et gavmildt drys salt i, og pisk med en elpisker – eller i køkkenmaskinen – på laveste niveau, til det hele har samlet sig, pisk herefter hurtigere i ca. ½ minut, til det skummer.
- Tag tærtebunden ud af køleskabet, prik huller i den med en gaffel, og pensl med den tiloversblevne æggehvide.
- Kom halvdelen af baconternene i tærten.
- Hæld æggemassen over, og fordel resten af baconternene henover.
- Sæt tærten i ovnen i 20-30 minutter, til æggemassen er stivnet.
- Lad tærten køle en smule af inden servering – varm quiche Lorraine smager af skuffende lidt.
Tip I: Hvis du ruller din dej ud mellem to stykker bagepapir, så sparer du oprydning og opvask.
Tip II: Skal det være rigtig hurtigmums, så køber du selvfølgelig bare en tærtedej i stedet for at lave en selv. De smager udmærket, men selvfølgelig ikke som en hjemmelavet. Og så er det bare mere tilfredsstillende at lave den selv.
Tip III: Skal det være ekstra lækkert og luksus, så giver du lige tærten et skud revet ost, men så er det altså ikke den originale quiche Lorraine længere.
Velbekomme!