En god barbecue sauce skal kunne bruges som marinade, som du kan lægge dit kød i og marinere i flere timer, som smag i sovs og gryderetter, som tilbehør til grillretter og – ja, som barbecue sauce, som du smører på dit kød, inden du lægger det på grillen.
Hjemmelavet barbecue sauce
Den barbecue sauce du får opskriften på her, synes jeg, er bedst egnet til lyst kød. Altså f.eks. gris og fjerkræ, men den kan også bruges til mørkere kødtyper.
Barbecue sauce
Ingredienser
- 1 fed Hvidløg
- 1 dl God ketchup – se opskriften nedenfor
- 75-100 g Brun farin – efter smag
- 2 spsk Æblecidereddike
- 2 tsk Sojasauce
- 2 tsk Dijonsennep
- 2 tsk Paprika
- 2 tsk Chili chipotle – (tørret, røget chili) – det kan fås både som pasta, flager og stødt pulver. Jeg bruger pulver
Sådan gør du
- Pilhvidløgsfeddet, og pres det gennem hvidløgspresseren.
- Bland alle de øvrige ingredienser sammen med hvidløgspuréen.
- Opvarm saucen ved svag varme, til sukkeret er opløst.
- Smag evt. til med mere sukker.
- Afkøl evt. saucen før brug
Nutrition
Saucen kan holde sig i op til 2-3 uger i køleskabet. Vil du gemme den i længere tid, så hæld den varme sauce på en skoldet, atamonskyllet glasflaske.
Barbecue saucen er perfekt som marinade/sauce på/til f.eks. den helstegte pattegris, pulled pork eller hot wings.
Kan du ikke få chipotle, så brug stødt chili i stedet, og udskift paprikaen med smoked paprika. Eller du kan bruge stødt chili og paprika og så ryge saucen. Brug en støbejernsgryde, der kan tåle at komme i ovnen, sæt den på grillen sammen med lidt rygeflis, og sæt låg på grillen. Den skal ikke have ret lang tid, før røgsmagen melder sig. Smag dig frem.
Hjemmelavet ketchup
Ingredienser
- 500 g Meget modne tomater
- 1 stk Skalotteløg
- 1 lille fed Hvidløg
- 1 dl Æblecidereddike
- 15 g Brun farin – eller efter smag
- 1 knsp Stødt kanel
Sådan gør du
- Skyl tomaterne, og skær dem i både – fjern det træede stykke, hvor blomsten harsiddet.
- Pil skalotteløg og hvidløg, og hak begge dele fint.
- Skær æblet i grove tern.
- Kom alle ingredienserne i en gryde, læg låg på, bring det i kog, og lad det simreved svag varme i en halv times tid.
- Blend ketchuppen, og smag den til med sukker og eddike.
- Kog ketchuppen ind, hvis du ønsker den tykkere, men husk på, at den bliver tykkere,når den er afkølet.