Barbecue sauce

En god barbecue sauce skal kunne bruges som marinade, som du kan lægge dit kød i og marinere i flere timer, som smag i sovs og gryderetter, som tilbehør til grillretter og – ja, som barbecue sauce, som du smører på dit kød, inden du lægger det på grillen.

Hjemmelavet barbecue sauce

Den barbecue sauce du får opskriften på her, synes jeg, er bedst egnet til lyst kød. Altså f.eks. gris og fjerkræ, men den kan også bruges til mørkere kødtyper.

Barbecue sauce

Barbecue sauce

Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Ret: Grill, Gryderetter, Hovedret, Oksekød, Sovs, Tilbehør, vegetarisk
Kalorier: 414kcal
Forfatter: Beate Grandahl
En god barbecuesauce skal være sådan lidt allround – altså alsidig i brug. Den er nærmest uundværlig at have på lager – i køleskabet – hvis et stykke kød, nogle grøntsager eller en ret skal piftes lidt op.

Ingredienser

  • 1 fed Hvidløg
  • 1 dl God ketchup – se opskriften nedenfor
  • 75-100 g Brun farin – efter smag
  • 2 spsk Æblecidereddike
  • 2 tsk Sojasauce
  • 2 tsk Dijonsennep
  • 2 tsk Paprika
  • 2 tsk Chili chipotle – (tørret, røget chili) – det kan fås både som pasta, flager og stødt pulver. Jeg bruger pulver

Sådan gør du

  • Pilhvidløgsfeddet, og pres det gennem hvidløgspresseren.
  • Bland alle de øvrige ingredienser sammen med hvidløgspuréen.
  • Opvarm saucen ved svag varme, til sukkeret er opløst.
  • Smag evt. til med mere sukker.
  • Afkøl evt. saucen før brug

Nutrition

Kalorier: 414kcal | Kulhydrat: 103g | Protein: 2g | Fedt: 1g | Mættet fedt: 1g | Natrium: 1066mg | Kalium: 460mg | Fiber: 2g | Sukker: 96g | Vitamin C: 4mg | Calcium: 78mg | Jern: 1mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Saucen kan holde sig i op til 2-3 uger i køleskabet. Vil du gemme den i længere tid, så hæld den varme sauce på en skoldet, atamonskyllet glasflaske.

Barbecue saucen er perfekt som marinade/sauce på/til f.eks. den helstegte pattegris, pulled pork eller hot wings.

Kan du ikke få chipotle, så brug stødt chili i stedet, og udskift paprikaen med smoked paprika. Eller du kan bruge stødt chili og paprika og så ryge saucen. Brug en støbejernsgryde, der kan tåle at komme i ovnen, sæt den på grillen sammen med lidt rygeflis, og sæt låg på grillen. Den skal ikke have ret lang tid, før røgsmagen melder sig. Smag dig frem.

Hjemmelavet ketchup

Hjemmelavet ketchup

Tilb. tid: 40 minutter
Kalorier: 173kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Har du lyst, kan du lave din ketchup selv, så får du opskriften herunder. Men pas på! Du kommer aldrig tilbage til købeketchup mere.

Ingredienser

Sådan gør du

  • Skyl tomaterne, og skær dem i både – fjern det træede stykke, hvor blomsten harsiddet.
  • Pil skalotteløg og hvidløg, og hak begge dele fint.
  •  Skær æblet i grove tern.
  • Kom alle ingredienserne i en gryde, læg låg på, bring det i kog, og lad det simreved svag varme i en halv times tid.
  • Blend ketchuppen, og smag den til med sukker og eddike.
  • Kog ketchuppen ind, hvis du ønsker den tykkere, men husk på, at den bliver tykkere,når den er afkølet.

Noter

Vil du have en helt blank og glat tomatketchup, kan du fjerne tomatkernerne, inden du koger ketchuppen. Eller du kan lade den færdige ketchup løbe en tur gennem en sigte.

Nutrition

Kalorier: 173kcal | Kulhydrat: 36g | Protein: 5g | Fedt: 1g | Mættet fedt: 1g | Natrium: 35mg | Kalium: 1258mg | Fiber: 7g | Sukker: 28g | Vitamin C: 69mg | Calcium: 62mg | Jern: 2mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Opskrifter fra HurtigMums

Temaartikler fra HurtigMums