Champagnebrus opskrift

Champagnebrus opskrift

Ret: Cocktails
Antal: 1
Kalorier: 7kcal
Forfatter: Laust Kehlet

Ingredienser

  • 4 cl Cuba caramel
  • 6 cl grøn sodavand
  • 2 cl sukkersirup
  • 2 cl økologisk citrusjuice
  • Limebåd

Sådan gør du

  • Fyld glasset med isterninger og hæld Cuba Caramel, sukkersirup og citrusjuice i.
  • Rør rundt og top op med grøn sodavand.
  • Pynt med en limebåd og server.

Nutrition

Kalorier: 7kcal | Kulhydrat: 2g | Protein: 0.01g | Natrium: 0.02mg | Kalium: 2mg | Fiber: 0.01g | Sukker: 2g | Vitamin C: 1mg | Calcium: 0.1mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Tips til din Champagnebrus

Cuba Caramel har, som navnet antyder, en smag af karamel, og den er ret karakteristisk i champagnebrusen. Hvis ikke, du er vild med smagen, så kan du i stedet bytte den ud med lys rom, hvis du er mere til rom. 

Smagen af alkohol er ret godt gemt væk i din Champagnebrus, så pas på, at du ikke hælder uanede mængder i dig, fordi du ikke kan smage alkoholen så meget. 

En Champagnebrus bygges i glasset, så du behøver ikke at bøvle med shakere og alt muligt andet. Det er en meget nem og ret taknemmelig drink, der også fungerer godt som individuel velkomstdrink lavet på forhånd eller i kande eller bowle, hvis du skal lave den til mange mennesker. 

Du kan også lave en lækker chokoladekant på dit glas, så den ligner isen endnu mere. Smelt noget mørk chokolade og dyp kanten af glasset i det. Sæt glasset i køleskabet og lad det stivne. 

Champagnebrus historie 

Champagnebrus er baseret på ispinden med lemonade- og sportssmag. Ispinden har eksisteret siden 1950’erne, og drinken efterligner ispindens smagsprofil med mild citruslemonade og serveres af og til med en ispind i drinken, hvis det skal være rigtigt sommerligt og køligt. 

Det er ikke så ofte, man finder Champagnebrus på barernes menukort længere, både fordi moden skifter, og fordi der slet ikke bliver produceret særligt meget grøn sodavand længere.

Champagnebrusen er i familie med Brandbil, Filur, Flyversjusser, Isbjørn, Laber Larve, Københavnerstang, Kongen af Danmark og andre drinks fra 80’erne og 90’erne, der efterlignede farve og smag fra velkendte ispinde og slik, før tørstige teenagere begyndte at drikke færdigblandede Mocaï og Breezers. Champagnebrus-drinken er dog stadig meget populær som festdrink og er et herligt nostalgisk og forfriskende indslag til en fed 90’er-fest. 

I 2014 var det dog tæt på, at Champagnebrus blev tvunget til at skifte navn. En gruppe franske Champagne-bønder ville nemlig have et forbud mod navnet, da isen ikke stammer fra Champagne-distriktet i Frankrig, fordi Champagne er et beskyttet navn. Frisko, som er producenten bag Champagnebrus, tog henvendelsen yderst alvorlig, men de havde haft navnet Champagnebrus registreret siden 1975, og betegnelsen “Champagne” blev først et beskyttet varemærke i 1981, så derfor kunne de roligt fortsætte med at sælge den klassiske is Champagnebrus. 

Prøv en Champagnebrus uden alkohol

Champagnebrus er et festligt indslag til for eksempel børnefødselsdagen, og her kan du selvfølgelig lave en alkoholfri version, som smager meget som originalen. Hæld 3 cl caramelsirup i istedet for Cuba Caramel, og drop sukkersiruppen. Så har du en alkoholfri version, som smager ligesom den med.

Picture of Laust Kehlet

Laust Kehlet

Laust Kehlet er fast madskribent, står for drinksopskrifter og han er også anmelder hos HurtigMums.dk Laust er fungerende chefredaktør på siden, så du er altid velkommen til at skrive til ham direkte på [email protected]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter