Salat med vandmelon

Rå, frisk vandmelon giver altid et frisk indspark, hvad enten du kommer det i en drik eller drink, i eller på en dessert, eller du laver salat med vandmelon. Og det er det, du får opskriften på herunder – en rigtig, dejlig, sommerlig salat.Ligesom med så mange andre salater kan salat med vandmelon også laves på hundredvis af måder. Det er kun din fantasi og dine smagsløg, der sætter grænserne. Eneste krav er, at salaten selvfølgelig skal indeholde vandmelon.

Opskrift på salat med vandmelon

salat med vandmelon

Salat med vandmelon, feta og agurk

Ingen anmeldelser
Forb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Ret: Salat
(skærm slukker ikke)
Servings: personer
Calories: 281kcal
Som nævnt kan du bruge alle mulige ingredienser i salaten. Jeg elsker feta – faktisk mere end vandmelon. Og feta giver en god fedme til salaten, der ellers godt kan blive lidt for fersk efter min smag. Især fordi der også er agurker i. Der behøver ikke være marinade til denne salat. Fetaen sammen med saften fra melon og agurk fungerer fint som ”dressing”.

Ingredienser

  • 300 g salat se tip II for inspiration
  • 180 g Frosne ærter eller edamamebønner uden bælg
  • 350-400 g vandmelon – svarer til ca. ¼ mellemstor vandmelon
  • ½ agurk
  • 125 g feta eller salatost i tern eller chunks

Sådan gør du

  • Skyl salaten, slyng den, eller dup den tør med et rent viskestykke, og læg den i en skål.
  • Hæld kogende vand over ærterne eller edamamebønnerne, så de tør op, og lad dem derefter dryppe godt af i en sigte eller et dørslag.
  • Lav små kugler af vandmelonen med et parisiennejern eller en lille ske, eller skær melonen i store tern. Fjern kernerne, og kom kødet ned til salaten.
  • Skær agurken i tern. Hvis du synes, agurken har for store eller for mange kerner, så fjern dem. Kom agurketernene i salaten.
  • Hæld også de afdryppede ærter eller edamamebønner i skålen sammen med afdryppet feta eller salatost i tern eller chunks.
  • Vend det hele godt sammen, og servér, eller stil køligt, til salaten skal serveres.

Noter

Tip I: Hvis salaten skal serveres for kræsne ganer, kan du servere de forskellige ingredienser i hver deres skål, så kan alle tage de ting, de kan lide. Der er f.eks. mange børn, der ikke kan lide edamamebønner eller feta.
Tip II: Du kan bruge din yndlingssalat, spinat eller fintsnittet kål, eller du kan blande flere typer salat – f.eks. rester, du har i grøntsagsskuffen – eller du kan gøre som jeg og købe en færdig blanding, som ovenikøbet er skyllet og klar til brug. I den på billedet er der batavia-, raddichio-, frisée-, vår- og rucolasalat.

Nutrition

Kalorier: 281kcal | Kulhydrat: 17g | Protein: 16g | Fedt: 17g | Mættet fedt: 10g | Flerumættet fedtsyre: 1g | Enkeltumættet fedtsyre: 4g | Kolesterol: 66mg | Natrium: 423mg | Kalium: 357mg | Fiber: 3g | Sukker: 9g | Vitamin C: 26mg | Calcium: 332mg | Jern: 1mg

Andre populære ingredienser i salat med vandmelon

Der findes som tidligere nævnt mange forskellige ingredienser, som du kan variere salaten med – enten ved at tilsætte dem eller ved at udskifte nogle med dem. Det kan blive for forvirrende for smagsløgene, hvis der er 127 ingredienser i salaten.

Men prøv f.eks. også nogle af disse ingredienser:

  • Rødløg
  • Avocado
  • Pinjekerner
  • Mozzarella
  • Quinoa
  • Asparges
  • Granatæble
  • Græskarkerner

Du kan sikkert selv komme i tanke om flere. God fornøjelse og velbekomme.

Sidst opdateret: 2. maj 2025
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter