Bananasplit

Bananasplit var en populær dessert i 80’erne. Men heldigvis har det gode det med at overleve eller i hvert fald vende tilbage. Og nøjagtig som mange andre retter, som pludselig er bliver moderne igen, er det også hændt for denne banandessert.

Tidligere havde enhver restaurant med respekt for sig selv bananasplit på dessertmenuen, og den er så småt begyndt at komme med igen. Jeg har i hvert fald set den flere steder.

Beates bananasplit opskrift

Skal du selv servere bananasplit til dessert, så se med her. For er der nogen dessert, der har sin berettigelse til at være her på hurtigmums, så er det bananasplit, for den er både hurtigt at lave og smager fantastisk lækker.

bananasplit

Bananasplit – opskrift

Samlet tid: 5 minutter
Antal: 1 personer
Forfatter: Beate Grandahl
Denne dessert består hovedsageligt af banan og is, og så bliver den pyntet med skum og drys. Det er en dessert, du kan lave mens gæsterne venter, så hurtigt er det – altså hvis du ikke skal lave til 20 gæster. Tag evt. isen op ½ times tid før, så den er til at skære i. Bananasplit kan laves på mange måder, men her får du min opskrift.

Ingredienser

  • 1 kugle vaniljeis
  • 1 kugle chokoladeis
  • 1 banan
  • 1-2 spsk. letpisket flødeskum
  • Chokoladesauce – køb den færdig eller lav en selv – eller hakket chokolade
  • 3-4 nødder

Sådan gør du

  • Læg en kugle vaniljeis og en kugle chokoladeis på en asiet eller lignende.
  • Skræl bananen, og flæk den på langs.
  • Anret de to halvdele med en på hver side af iskuglerne.
  • Skovl et på skefulde flødeskum oven på is og bananer.
  • Sprøjt lidt chokoladesauce over, eller drys med hakket chokolade.
  • Hak nødderne, og drys dem oven på flødeskum og chokolade.

Noter

Så er der dessert! Sværere er det ikke. Evt. kan du pynte den med partyparasoller, glitterpinde og kulørt krymmel, så desserten kommer til at se endnu mere festlig ud.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Flødeskum på dåse eller hjemmelavet?

Du kan sagtens bruge flødeskum på dåse. Det smager lidt mere ”kunstigt” – selvom det faktisk er lavet af op til 99 % piskefløde – end den flødeskum, du selv pisker af piskefløde, og så er det dyrere. Til gengæld har det den fordel, at det kan holde sig længere.

Bananasplit skål

Er du fast besluttet på at lave bananasplit ofte fra nu af, så kan du faktisk købe bananasplit-skåle. Skåle der er designet, så bananen er nem at anrette og får god støtte. For det kan godt være lidt svært på en almindelig tallerken.

Men ellers kan du bruge ovale, lave serveringsskåle. De serveringsskåle som ofte bliver brugt til at servere surt eller sild i ved større middage eller frokoster.

Den sundere udgave

Skal desserten gøres lidt sundere, så servér den med en sund bananis og friske frugter og bær, så som jordbær, blåbær, melon eller lignende. Du kan stadig bruge hakkede nødder eller mandler for den sags skyld, og i stedet for chokoladesaucen, kan du give den et drys kakaonibs.

Sidst opdateret: 27. marts 2024
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

3 reaktioner

  1. Hej
    Når jeg nu gerne vil gøre jer det helt efter, kunne jeg godt tænke mig at vide, hvilke skåle i har brugt, altså mærke og evt. model?
    På forhånd tak.
    Med venlig hilsen Freja

    1. Hej Freja
      Dem, der er brugt på billedet, er nogle jeg har arvet. De er aflange og lavet af glas, og normalt anvendes de til syltet surt – altså asier, drueagurker osv.
      De bedste hilsner
      Beate, HurtigMums

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter