Bananasplit var en populær dessert i 80’erne. Men heldigvis har det gode det med at overleve eller i hvert fald vende tilbage. Og nøjagtig som mange andre retter, som pludselig er bliver moderne igen, er det også hændt for denne banandessert.

Tidligere havde enhver restaurant med respekt for sig selv bananasplit på dessertmenuen, og den er så småt begyndt at komme med igen. Jeg har i hvert fald set den flere steder.

Skal du selv servere bananasplit til dessert, så se med her. For er der nogen dessert, der har sin berettigelse til at være her på hurtigmums, så er det bananasplit, for den er både hurtigt at lave og smager fantastisk lækker.

bananasplit

Bananasplit – opskrift

Denne dessert består hovedsageligt af banan og is, og så bliver den pyntet med skum og drys. Det er en dessert, du kan lave mens gæsterne venter, så hurtigt er det – altså hvis du ikke skal lave til 20 gæster. Tag evt. isen op ½ times tid før, så den er til at skære i. Bananasplit kan laves på mange måder, men her får du min opskrift.

Ingredienser til 1 person

  • 1 kugle vaniljeis
  • 1 kugle chokoladeis
  • 1 banan
  • 1-2 spsk. letpisket flødeskum
  • Chokoladesauce – køb den færdig, eller lav en selv – eller hakket chokolade
  • 3-4 nødder

Sådan laver du bananasplit

  1. Læg en kugle vaniljeis og en kugle chokoladeis på en asiet eller lignende.
  2. Skræl bananen, og flæk den på langs.
  3. Anret de to halvdele med en på hver side af iskuglerne.
  4. Skovl et på skefulde flødeskum oven på is og bananer.
  5. Sprøjt lidt chokoladesauce over, eller drys med hakket chokolade.
  6. Hak nødderne, og drys dem oven på flødeskum og chokolade.

Så er der dessert! Sværere er det ikke. Evt. kan du pynte den med partyparasoller, glitterpinde og kulørt krymmel, så desserten kommer til at se endnu mere festlig ud.

Flødeskum på dåse eller hjemmelavet?

Du kan sagtens bruge flødeskum på dåse. Det smager lidt mere ”kunstigt” – selvom det faktisk er lavet af op til 99 % piskefløde – end den flødeskum, du selv pisker af piskefløde, og så er det dyrere. Til gengæld har det den fordel, at det kan holde sig længere.

Bananasplit skål

Er du fast besluttet på at lave bananasplit ofte fra nu af, så kan du faktisk købe bananasplit-skåle. Skåle der er designet, så bananen er nem at anrette og får god støtte. For det kan godt være lidt svært på en almindelig tallerken.

Men ellers kan du bruge ovale, lave serveringsskåle. De serveringsskåle som ofte bliver brugt til at servere surt eller sild i ved større middage eller frokoster.

Den sundere udgave

Skal desserten gøres lidt sundere, så servér den med en sund bananis og friske frugter og bær, så som jordbær, blåbær, melon eller lignende. Du kan stadig bruge hakkede nødder eller mandler for den sags skyld, og i stedet for chokoladesaucen, kan du give den et drys kakaonibs.

 

Forberedelsestid: 5 minutter

Tilberedningstid: 0

Print Friendly, PDF & Email
Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Bananasplit
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)