Bagte rødbeder – De fleste af os kender nok rødbeden bedst som syltet. Syltede rødbeder, som vi spiser til hakkebøffen, på leverpostejmaden eller oven på sylten. For det er sådan, vi har fået dem hele vores og hele vores forældres liv. Men rødbeder kan meget mere end at være syltede. Prøv for eksempel de her bagte rødbeder.
De bagte rødbeder som du får opskriften på lige herunder, kan du servere sammen med andre bagte rodfrugter eller alene som tilbehør til de retter, du ellers ville servere syltede rødbeder til.
Opskrift på bagte rødbeder med honning og feta
Opskrift på bagte rødbeder med honning og feta
Ingredienser
- 1 kg rødbeder
- 2 spsk. flydende honning
- 1-2 tsk. tørret timian
- 50 g fetaost
- Salt og peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200° C, varmluft.
- Skræl rødbederne, og skær dem i tykke stave. Det kan være en god idé at bruge gummihandsker, da rødbeder afgiver rigtig meget farve, som er svært at få af hænderne.
- Kog rødbedestavene i letsaltet vand i 5-7 minutter.
- Hæld vandet fra, og lad stavene dryppe godt af. Du kan evt. lægge dem på et stykke køkkenrulle.
- Læg rødbedestavene i et ovnfast fad, og fordel honningen over dem.
- Drys med timian, salt og peber.
- Sæt fadet i ovnen, og bag til rødbederne er møre – ca. 20-30 minutter afhængig af tykkelsen på stavene.
- Smuldr fetaost over rødbederne, lige så snart de kommer ud af ovnen.
Nedenfor er der to andre opskrifter på bagte rødbeder, nemlig hvor du får hele bagte rødbeder og hvor du får bagte rødbedechips. Begge dele er rigtig lækre, men det er ovenstående vi som oftest laver selv. De to opskrifter nedenfor har vi givet lidt andre farver, så det er nemt at finde rundt på siden 🙂
Opskrift på hele bagte rødbeder
Opskrift på hele bagte rødbeder
Ingredienser
- 4-8 rødbeder – afhængig af størrelse
- 2 dl yoghurt
- 1 bdt. frisk mynte
- Salt og peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 165° C, varmluft.
- Skrub rødbederne, og tør dem af.
- Bag dem i ovnen, til de er møre. Prik med en kødnål, om de er bløde. Det kan tage alt fra 45 minutter til 1½ time. Det afhænger helt af rødbedernes størrelse.
- Hæld imens yoghurten i et kaffefilter, og lad den dræne i ½ times tid.
- Skyl og hak mynten, og bland den med den drænede yoghurt.
- Smag til med salt og peber.
- Skær et kryds i toppen af den bagte rødbede, og kom myntedressingen i.
Yoghurt blandet med revet peberrod smager også godt i de bagte rødbeder eller smør og citron.
Opskrift på rødbedechips
Rødbedechips
Ingredienser
- Rødbeder – så mange du synes I kan spise
- Olivenolie
- Salt
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 225° C, over- og undervarme.
- Skræl rødbederne, og skær dem i ultratynde skiver – brug f.eks. et mandolinjern eller foodprocessoren.
- Vend skiverne i olie, og bred dem ud på en bageplade beklædt med bagepapir – de må ikke ligge i lag.
- Bag rødbedechipsene i ca. 15-20 minutter, til de bliver sprøde. Vend dem gerne, når ca. halvdelen af tiden er gået.