Barnevogn til din første baby

Sidst opdateret: 22. april 2021

En barnevogn er uundværlig, når du har små børn. For mange førstegangsforældre kan det være en jungle at finde rundt i babyudstyr og behov. For hvad er egentlig forskellen på barnevogne, og hvad skal du gå efter? I dette indlæg får du en håndfuld gode råd til købe din første barnevogn. Læs med her, og træf et bedre valg.

Har din graviditetstest for nylig vist to streger? Og er det første gang, du skal være forælder? Så er du formentlig allerede gået i gang med at tænke på babytøj og -udstyr. Forventningsglæden er stor, og du er sikkert superspændt på dit kommende liv som forælder. Derfor er det helt naturligt, at tankerne allerede tidligt i processen kredser om alt det, du skal ud at købe. 

Den bedste barnevogn til dit behov

En af de vigtigste ting, du skal have til din nyfødte, er en solid barnevogn. Den bruger du, når du skal gå tur med barnet, men også når barnet skal have lur. Men en ny barnevogn er som regel også en pebret investering, og de ansatte i babyforretningerne vil formentlig forsøge at prakke dig den allerdyreste på. 

Inden du går ud for at købe en ny barnevogn, er det vigtigt, at du får kortlagt dine behov ud fra:

  • Din boligsituation: Bor du i en lejlighed på 4. sal, vil du formentlig gerne have en lille og handy barnevogn eller kombivogn, der kan foldes, og hvor liften kan tages ud. 
  • Transportmidler: Har du bil, skal barnevognen kunne være i bilen. Anvender du primært kollektiv trafik, kan du nemt kunne tage barnevognen med.
  • Antallet af børn: Har du fået en besked om, at der er to hjerter, der banker i maven? Så bør du gå efter en tvillingebarnevogn med plads til to børn.
  • Hvor du bor: En barnevogn med svingbare forhjul kan være praktisk i storbyen, fordi den er let at navigere rundt på fortove og smalle steder. En traditionel barnevogn er bedre, hvis du skal gå lange ture i det fri, fordi den står mere stabilt på underlaget.
  • Dit budget: Det er klart, at budgettet har stor betydning for dit køb. Har du et stort budget, kan du sagtens prioritere mærkevarer som Bugaboo, Odder, Emmaljungla eller Britax.

Ved at kortlægge dine behov, inden du går på jagt, kan du bedre tage en rationel og velovervejet beslutning. Du undgår altså at købe en alt for dyr barnevogn, der kan meget mere, end hvad dit behov er. 

Du kan læse mere om barnevogne her: https://www.kombivogn.dk/barnevogne.html

Kvalitetsstandarder for barnevogne

I EU tager de fleste forhandlere udgangspunkt i den europæiske standard, DS/EN 1888, når sikkerheden på barnevogne skal vurderes. Og det bør du også gøre. Selvom det ikke er et lovkrav, så er det en god rettesnor. Med den standard er du nemlig sikker på, at barnevognen er topsikker for barnet. 

Er sikkerhedsstandarden ikke oplyst, kan du altid spørge forhandleren. Stort set alle nye barnevogne herhjemme overholder standarden, men visse ældre modeller, f.eks. hvis du køber brugt, gør ikke.

Prioritér altid sikkerheden højest, når du vælger barnevogn. Og vælg derefter ud fra de øvrige kriterier i denne artikel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Temaartikler fra HurtigMums