At lave fyldte chokolader er rigtig sjovt. Du kan fylde dem med lige nøjagtigt det, du kan lide – nougat og nødder, saltkaramel eller hvad med ”skildpadde”-creme?
Det er dig, der bestemmer.
Når du skal lave fyldte chokolader, skal du have fat i en eller flere forme. De faste giver det pæneste resultat, silikoneformene er nemmest at bruge, men giver ikke så pænt et resultat. Derudover skal du bruge en sprøjtepose og et sukker-/chokoladetermometer.
-->
Opskrift på hjemmelavede fyldte chokolader
Ingredienser
- 400 g mørk chokolade med en kakaoprocent på ca. 50 %
Sådan gør du
- Hak chokoladen fint
- Kom halvdelen af chokoladen op i en stor skål, og smelt den anden halvdel af chokoladen i vandbad under omrøring og med termometeret i.
- Tag gryden af varmen, når temperaturen er 50° C.
- Hæld to tredjedele af den smeltede chokolade i skålen med den ikke smeltede chokolade, og lad dem smelte sammen.
- Stivner chokoladen for hurtigt, så tilsæt mere af den smeltede chokolade.
- Den tempererede chokolade skal have en temperatur på 31-32° C.
- Fyld chokoladen i chokoladeformen, og bank formen let ned i bordet, så der ikke bliver luftbobler i chokoladen.
- Vend formen på hovedet hen over skålen, så overskydende chokolade hældes af.
- Skrab formens top og sider rene, vend den herefter på hovedet på et stykke bagepapir, og sæt den i køleskabet, til chokoladen er helt kold og størknet.
- Vend formen om, kom fyldet i en sprøjtepose, og fyld chokoladeskallerne til ca. 3 mm fra kanten.
- Hæld resten af den tempererede chokolade ud over fyldet.
- Bank igen formen let ned i bordet, skrab ren, og sæt den på køl en times tid, til chokoladen er størknet helt.
- Vend de fyldte chokolader ud.
-->-->-->-->
Nedenfor får du nogle forskellige forslag til fyld til chokoladeskallerne.
Nougat- og nøddefyld
Nougat- og nøddefyld smager skønt i chokoladeskallerne.
Ingredienser:
- 1½ spsk. sukker
- 40 g hasselnøddekerner
- 200 g nougat
Fremgangsmåde
- Smelt sukkeret på en lille pande.
- Tilsæt hasselnøddekernerne, og lad dem karamellisere.
- Bred dem ud på et stykke bagepapir, og lad dem køle helt af.
- Hak, eller blend nøddekerne fint.
- Smelt nougaten i vandbad, og bland nødderne i.
Saltkaramel
En sej, salt karamel inden i den sprøde, søde chokoladeskal – mums!
Ingredienser:
- 1 dl piskefløde
- 200 g sukker
- ½ tsk. flagesalt
Fremgangsmåde
- Bring fløden i kog i en lille gryde under omrøring.
- Smelt sukkeret i en gryde, tag den af varmen, og tilsæt fløde lidt ad gangen og under konstant piskning.
- Tilsæt salt, og lad karamellen køle helt af.
Skildpaddecreme
Skildpaddecremen er klart en af mine favoritter.
Ingredienser:
- Dulce de leche af 2 dåser kondenseret mælk
- 1 skvæt romessens
- 1 skvæt brun rom
Fremgangsmåde
- Smag dulce de lechen til med romessens og rom – den må ikke blive for tynd.
Tag eventuelt også et kig på nogle af vores andre sider med søde sager. Du kan blandt tage et kig på den store kageoversigt her.
2 Responses
Hvordan opbevares de fyldte chokolader, da man jo ikke kan komme dem hverken i køl eller frys?
Hej Anne-Marie
I maven 🙂 Nej, jeg opbevarer dem samme sted, som jeg opbevarer min hjemmelavede marmelade. I et værelse på loftet, hvor temperaturen er nogle grader lavere end “normal” stuetemperatur. Jeg opbevarer dem i en beholder med tætsluttende låg.
De bedste hilsener
Beate, HurtigMums