Alle kender det. De stressede hverdage med en lang arbejdsdag efterfulgt af en lang kø i supermarkedet, der fører til de samme kedelige retter. Eller når man venter gæster en lørdag, og man ved, at man bliver stresset over både at skulle sørge for mad og rengøring. Gerne alt dette uden at ligne en der har løbet rundt hele dagen.
Men sådan behøver det ikke at være. Helt uden stress kan din mad sagtens blive mørt og lækkert med en slowcooker.  

Denne artikel kan indeholde sponsorerede links eller affiliate links

 

Fordele ved en slow cooker

  • God smag. I modsætning til en almindelig gryde bliver en slowcooker ikke kun varmet nedefra. Takket være varmeelementer i hele slow cookeren bevares smagen i både kød og grøntsager. Det tillader dig at tilberede en lækker gryderet, uden den bliver tør eller smagløs.
  • Du sparer tid og får god mad uden stress. Du behøver ikke skynde dig ud at handle efter arbejde bare for at komme hjem og gå i gang med maden med det samme. Med din nye køkkenhjælp kan du sætte maden over, inden du tager afsted om morgenen, og den vil være klar når du kommer hjem. Alt du skal gøre er at servere og nyde.
  • Mindre fedt i maden. Da slow cookeren holder på væsken og derved også fedtet, behøver du ikke at tilsætte ekstra fedtstoffer, og din mad bliver derved sundere.
  • Man behøver ikke være mesterkok. Der skal ikke de store madkundskaber til at lave god mad med en slowcooker. Du kan smide kød og grøntsager efter egen smag i og lade det simre mens du er på arbejde – sværere er det ikke.

Tips og tricks til brug af din slow cooker

Hvis du vil undgå uønskede pletter på dit køkkenbord, er det en god idé at stille din slow cooker på et viskestykke. Viskestykket absorberer den væske der skulle falde fra.
Stil den et sted hvor den ikke er i kontakt med hverken vægge eller andre hvidevarer. Sådan undgår du mulige skader, der ellers ville være forårsaget af den varme, der bliver produceret i og ved slow cookeren.
Ønsker du smag frem for kedelige, brune urter? Så kan du fordelagtigt bruge tørrede urter. De vil frigive deres smag igennem processen.
For din egen og din ventetids skyld – lad være med at løfte låget, selvom det er fristende at kigge til den lækre mad. Det vil tage op til 30 minutter længere for retten at blive klar, for hver gang du løfter låget.
Hvis du ønsker at lave en simreret, tilsætter du bare de ønskede ingredienser samt vand, der lige dækker kød og grøntsager. Det er vigtigt, at der er nok væske, men hvis der er for lidt, risikerer man, at ens ret brænder på, og så er ventetiden spildt.
Regn ikke med, at din mad er færdig mange timer før, fordi du sætter din slow cooker på temperaturindstillingen ”high”. Du kan kun regne med at skære lige under halvdelen af tiden af. Og det er ikke sikkert, at du får et ligeså godt resultat ved denne indstilling end ved en lav varme. Vær derfor hellere tålmodig.

Print Friendly, PDF & Email