Spis sundere med en madplan

SPONSORERET INDHOLD

Har du svært ved at spise varieret? Bliver det ofte rugbrød til aftensmad? Hvis du har svært ved at finde overskuddet i en travl hverdag til at lave lækker aftensmad, så er du ikke alene. Heldigvis er det mulig at optimere kostholdet med en madplan.

Planlægning gør hverdagen nemmere

De flest af os har på et eller andet tidspunkt prøvet det at stå i det lokale supermarked kl. 18.00, stresset og med rumlende mave. Det, som skulle være en hurtig tur i butikken efter noget aftensmad, blev endnu engang en impulsstyret samling af unødvendige varer. Ofte bliver de hurtige valg desværre også de usunde valg. For at give sig selv glæden af en sundere og mere varieret kost, så er det en god ide at begynde med madplaner. En madplan vil give dig mere overskud i hverdagen, da du slipper for at stå i kø i et proppet supermarked en sen eftermiddag, samt at du får eftermiddage, som er mere præget af ro og fred.

Vi kender alle til en travl hverdag med meget lidt tid til sig selv. Det kan være svært at finde tid til træning og til selvforkælelse. En tur til frisøren er en luksus, man ikke har tid og råd til. Selv om kan godt komme lang med frisør udstyr på hjemmebane, så kan det nogle gange friste med en tur til en ægte frisør. Hvis du har brug for mere tid til dig selv og f.eks. et besøg hos frisøren, samt at du ønsker at spare penge, så kan madplaner være den rette vej at gå.

Hvis du synes, ideen om at være din egen frisør er god nok, så finder du masser af frisørudstyr på https://www.harald-nyborg.dk/.

Lav en varieret madplan ud fra nemme opskrifter

For at du skal få skabt et varieret og sundt kosthold, så kan du bruge opskrifter, som du finder online. Vær endelig ikke bange for at udfordre dine smagsløg, da det kan give gode kulinariske oplevelser, som beriger din hverdag. Hvis du typisk varierer mellem de samme fire retter og har gjort det i en årrække, så er det på tide at få nogle nye impulser ind i kosten.

Når du laver en madplan, så kan det være en ide at lave det for en eller to uger ad gangen. Sørg for at du planlægger måltiderne sådan, at du kan bruge de råvarer, som allerede er i huset. Det kan også være, du skal spare noget tid ved at lave store portioner, sådan at du spiser det samme to dage i træk. Du vil helt sikkert hurtig opdage endnu en fordel med at lave madplan, nemlig at du vil få meget mindre madspild.

En madplan giver dig et sundere og mere varieret kosthold, samtidig som du får mulighed til at være mere klimabevidst i dine madvaner.

Picture of Betina

Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler fra HurtigMums