Tarteletfyld kan være mange ting. Som sådan kan du fylde, hvad som helst mere eller mindre tyktflydende i tarteletter fra forloren skildpadde til stuvninger med grøntsager. Men det mest populære og mest brugte er nok høns – eller i vore dage kylling – i asparges.

.

Jeg husker fra min barndom, når tarteletterne var fyldt med fiskeboller, rejer og asparges i stedet for høns i asparges. Sikke en skuffelse. Det var bestemt ikke en af mine favoritter inden for tarteletfyld. Så kunne ærter og rejer bedre gå an, men høns i asparges var helt klart favoritten.

Tarteletfyld – opskrift med kylling

Da jeg var barn, kogte min mor en høne, når vi skulle have høns i asparges. Så blev der som regel også en gang hønekødssuppe. Men som tidligere nævnt er det nok mere almindeligt at bruge en kylling i vore dage. Og hvor tit støder du også lige på en høne i supermarkedets køle- eller fryseboks? Der er også nogle, der bruger kyllingetern (toppings), men det synes jeg, er lige ”hurtigt” nok.

Antal tarteletter:
20

Tid i alt:
1T25M

Sværhedsgrad:
Middel

Ingredienser til Tarteletfyld

 

  • 1 gulerod
  • 1 løg
  • 1 kylling på ca. 1.100-1.300 g
  • 2 laurbærblade
  • 4-5 hele, sorte peberkorn
  • 1 bdt. hvide asparges
  • 1 bdt. grønne asparges
  • 30 g smør
  • 30 g mel
  • 1-2 dl mælk
  • Citronsaft
  • Salt og peber

Sådan laver du Tarteletfyld

  1. Skræl guleroden, og skær den i mindre stykker.
  2. Pil løget, og skær det i både.
  3. Fjern evt. rester af fjer på kyllingen, skær gumpen af, kassér den, skyl kyllingen ud- og indvendig, og læg den i en gryde med så meget vand, at det dækker.
  4. Kom gulerødder, løg, laurbærblade og sorte peberkorn i gryden, og bring indholdet i kog.
  5. Skru ned for varmen, og lad kyllingen koge en times tid, til den er gennemkogt.
  6. Tag kyllingen op af gryden, si kogevandet, og stil det til side.
  7. Skræl de hvide asparges fra hovedet og ned – vær omhyggelig, aspargesskræl er ikke lækkert at få i munden. Knæk den nederste træede del af.
  8. Skyl de grønne asparges, og knæk den nederste træede del af.
  9. Kog de hvide asparges i ca. 5-6 minutter, til der er næsten møre.
  10. Blancher de grønne asparges, ved at koge dem i 3-4 minutter og derefter skylle dem under koldt vand.
  11. Hæld kogevandet fra både de hvide og grønne asparges over i kogevandet fra kyllingen, og kog det ned til det halve.
  12. Skær aspargesene i 2-3 cm lange stykker.
  13. Pil kødet af kyllingen, og skær det i stykker, som du synes passer godt i størrelsen.
  14. Smelt smørret i en stor gryde.
  15. Tilsæt melet under omrøring, til du har en jævn masse.
  16. Tilsæt kogevandet lidt ad gangen, mens du pisker, til sovsen har en tilpas tykkelse. Tilsæt evt. også mælk – det er mest for farvens skyld.
  17. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  18. Vend til sidst kyllingekød og asparges i sovsen.
  19. Fyld tarteletfyldet i tarteletter.

Er det ikke sæson for asparges, så brug denne opskrift på høns i asparges. Nu du er så godt i gang... Hvad med at lave det hele selv? Her er en opskrift på tarteletter

 

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!
Print Friendly, PDF & Email
Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Tarteletfyld
Kok:
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug

x