Jordbærtærte

Jordbærtærte – Der findes ikke noget i hele verden, der er mere sommerligt end jordbærtærte. Jordbærtærte af modne, røde, danske jordbær. Hjemmelavet og serveret i haven en sommerdag hos mormor. Mums!

Det behøver ikke tage en krig at lave en lækker jordbærtærte. Hvis ikke du har en urokkelig tradition om at alt skal være lavet fra bunden, så kan du lave en jordbærtærte på ca. en halv times tid. Det gør du ved at købe en færdiglavet tærtebund og evt. vaniljekagecreme – pulver der røres op med mælk – hvis du vil have creme i din jordbærtærte.

Hjemmelavet tærtebund til jordbærtærte

Men du kan selvfølgelig også lave bunden fra bunden. Det tager så den tid, det tager. For dejen skal hvile.

Få endnu mere lækker inspiration fra vores gode venner fra Gastrofun

jordbærtærte

Tærte med jordbær

Antal: 1 tærtebund
Kalorier: 1333kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Du behøver jo nok ingen opskrift på at finde vej til den lokale dagligvarebutik for at købe tærtedej, så derfor får du her opskriften på en tærtebund, som du selv kan lave.

Ingredienser

  • 150 g hvedemel
  • 100 g koldt smør
  • 3 spsk. flormelis
  • 1 æggeblomme

Sådan gør du

  • Kom melet i en passende skål.
  • Skær smørret i mindre stykker, og kom det i melet.
  • Tilsæt flormelis og æggeblomme.
  • Og saml dejen hurtigt og let – den skal ikke æltes.
  • Bred dejen ud i en tærteform, så den fylder hele formen – også op ad siderne.
  • Dæk dejen med et rent viskestykke, og sæt den i køleskabet i en time.
  • Bag tærten i 20 minutter ved 200° C, til den er gylden. Læg evt. et stykke bagepapir og nogle tørrede ærter oven på dejen, mens den bager, så den ikke hæver op og bliver tyk.

Noter

Du kan selvfølgelig komme hvad som helst i din tærtedej – altså af frugt og søde sager, for flormelissen gør dejen sød, så den egner sig ikke til en middagsret – men nu er det her jo en jordbærtærte, så her skal der jordbær i.

Nutrition

Kalorier: 1333kcal | Kulhydrat: 118g | Protein: 19g | Fedt: 87g | Mættet fedt: 53g | Flerumættet fedtsyre: 4g | Enkeltumættet fedtsyre: 23g | Transfedtsyre: 3g | Kolesterol: 409mg | Natrium: 655mg | Kalium: 204mg | Fiber: 4g | Sukker: 4g | Calcium: 70mg | Jern: 7mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet
jordbærtærte

Jordbærtærte

Forb. tid: 1 time 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Ret: Dessert, kaffe, Kage
Antal: 1 tærte
Kalorier: 178kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Du kan selvfølgelig komme hvad som helst i din tærtedej – altså af frugt og søde sager, for flormelissen gør dejen sød, så den egner sig ikke til en middagsret – men nu er det her jo en jordbærtærte, så her skal der jordbær i.

Ingredienser

  • 2 blade husblas
  • 500 g friske jordbær – du kan også bruge frosne optøede, men friske er bedst
  • 4 spsk. jordbærsyltetøj
  • 4 spsk. kogende vand

Sådan gør du

  • Læg husblassen i blød i 5 minutter.
  • Skyl og nip imens jordbærrene, og skær evt. store jordbær over i halve.
  • Smelt de let afdryppede blade husblas i en kasserolle med det vand, der hænger ved.
  • Bland jordbærsyltetøj og vand, og pres det igennem en sigte.
  • Tilsæt den udblødte, smeltede og let afkølede husblas, og lad det trække lidt – ikke så længe at det stivner helt.
  • Vil du have creme i din jordbærtærte, starter du med at smøre et lag kagecreme på den bagte, afkølede tærtebund. Du kan også starte med et tyndt lag mørk chokolade, hvis det skal være den absolutte luksusudgave.
  • Læg jordbærrene helt tæt op ad hinanden i tærtebunden.
  • Hæld geleen over bærrene, lige inden den er stivnet.
  • Lad tærten stå, til bærmassen er helt stiv – det tager lidt længere tid, hvis du har brugt frosne, optøede jordbær i stedet for friske.

Noter

Servér med flødeskum.
Velbekomme!

Nutrition

Kalorier: 178kcal | Kulhydrat: 41g | Protein: 5g | Fedt: 2g | Mættet fedt: 1g | Flerumættet fedtsyre: 1g | Enkeltumættet fedtsyre: 1g | Natrium: 10mg | Kalium: 768mg | Fiber: 10g | Sukker: 26g | Vitamin C: 294mg | Calcium: 82mg | Jern: 2mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet
Sidst opdateret: 8. november 2022
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter