4 Gode grunde til at du skal spise morgenmad

Sidst opdateret: 14. april 2021

Der er mange gode grunde til, at spise en sund og nærende morgenmad hver eneste dag.

Mange betegner morgenmaden som at være det vigtigste måltid på hele dagen og ikke uden grund, der er nemlig en række fordele forbundet med at spise morgenmad.

Er du typen der ikke spiser morgenmad, fordi du ikke har tid, lyst eller noget helt tredje, så bør du måske alligevel prøve, at få klemt lidt morgenmad ned i maven inden dagen begynder.

Folk der ikke spiser morgenmad, oplever ofte manglende energi til alle dagens gøremål, hvilket ofte skyldes det mad du indtager eller manglen på samme. 

1. Bedre blodsukker

Undersøgelser har vist, at dit blodsukker bliver mere stabilt igennem hele dagen, hvis du spiser en sund og næringsrig morgenmad.

Der findes også undersøgelser der antyder, at morgenmad kan reducere chancen for, at få diabetes og andre alvorlige sygdomme.

Det er dog vigtigt, at huske at morgenmad ikke skal være meget sukkerholdige, da det vil give store udsving i dit blodsukker, hvilket er hensigtsmæssigt, at undgå så vidt som muligt.

2. Fyld kroppens depoter op til en ny dag

Efter en lang og god nattesøvn har din krop brug for næringsstoffer, som energi, protein, mineraler og vitaminer.

Så derfor bør du spise en sund og næringsrig morgenmad, så din krop kan få fyldt alle depoterne op igen efter natten.


Der findes mange gode produkter, der indeholder alle de næringsstoffer, din krop af brug for om morgenen.

3. Hold vægten ved at spise morgenmad

En god og sund morgenmad sætter gang i din forbrænding, og giver dig energi til at fungere optimalt på arbejdet, i skolen eller til sport.

Ved at spise morgenmad minimere du chancen for, at overspise i løbet af dagen, og du vil også spise færre snacks mellem måltiderne.

Dem der ikke spiser morgenmad, har øget tendens til, at spise fedt og usund mad i løbet af dagen, og samtidig indtager de også mindre vitaminer og mineraler end dem der spiser morgenmad.

4. Bedre fordøjelse

Ved at spise morgenmad der inkludere kostfiber, fedtsyrer og vand i din morgenmad, forbedre du din fordøjelse.

Denne kombination af næringsstoffer hjælper med, at regulere din tarmfunktion og hjælper med at fjerne giftstoffer fra din krop.


Yderligere regulere en sund morgenmad også din PH-balance af din bakterielle flora, så du får mindre luft i maven og fordøjelsesbesvær.

Kilder:

https://www.sundhed.dk/borger/patienthaandbogen/sundhedsoplysning/kost/morgenmad-spring-den-ikke-over/
www.massagepistoler.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Temaartikler fra HurtigMums