Skal du have gæster eller ønsker du at overraske familien med en ret ud over det sædvanlige, så er en simreret et oplagt bud. Der findes et væld af lækre simreretter, der stammer fra alle kanter og hjørner af verden. Derfor er der også noget for enhver smag, hvad end der er tale om en traditionel dansk gryderet eller du derimod har et ønske om, at begive dig ud i noget mere eksotisk.

 

I denne artikel finder du fem eksempler på lækre simreretter. De har alle det tilfælles, at de ikke kræver nogen særlige gastronomiske egenskaber, men dertil kan du naturligvis også være sikker på, at de smager fantastisk. De tre retter, der er beskrevet nedenfor kræver dog, at du har god tid til madlavningen. Simreretter kan tage mange timer at lave, men smagen er naturligvis også derefter.

 

Braiseret kalveskank

Mange kender også denne ret som nordisk osso buco. Der er nemlig tale om en kalveskank, der bliver brunet og efterfølgende braiseret i øl. Retten bliver fuldendt med vintergrøntsager, fløde og sennep. Er – uden tvivl – en simreret, der egner sig særdeles godt til en rigtig herreaften.

 

Kylling på grove grøntsager

En ret bestående af fladmast kylling på rødder. Det er skøn, men dog samtidig enkel mad, der baseres på en stor og dejlig øko-kylling. Du skal blot skære kyllingen op og åbne den i ryggen, hvorefter den ovnsteges på både rødbeder, persillerødder, løg, gulerødder samt søde kartofler.

Andalusisk okseret

En andalusiske gryderet (der naturligvis er en særlig ret fra Andalucien i Spanien) er en gryderet, der er bestående af kraftigt og smagsfyldt oksekød samt grove grøntsager. Samtidig er der tale om en ret, der er nem at lave og smager uhyre skønt. Det er desuden også en madret, som langt de fleste finder tiltalende.

 

Gris i gryde

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi i Danmark er glade for svinekød. Du får det absolut mest smagfulde og møre stykke svinekød, hvis det er fyldt med lækre sager såvel indeni og rundt om – og så skal det selvfølgelig have en lang tur i ovnen, hvor det kan få lov til at simre til smagen opnår perfektion.

 

Bagte lammeribben

Her er der tale om en ret, der kræver, at du har megen tid på hænderne. Du skal nemlig i gang cirka fire timer før spisetid. Faktum er dog, at der ikke er meget, der kan konkurrere med et stykke langtidsbagt lammebryst og et godt glas vin – bør selvfølgelig være et godt glas vin, der kan komplimentere kødet.

Udnyt tiden mens maden simrer

Hvis du skal lave en simreret, skal du være opmærksom på, at en stor del af madlavningen består af, at vente og tjekke op på maden. Derfor bør du finde noget, der kan fylde ventetiden ud. Du kan eksempelvis underholde dig med diverse former for casinospil. Sådanne spil kan du finde hos Spillehallen, hvor mange glade danskere spiller casinospil – og vinder store gevinster. Lyder det spændende, så hent en gratis bonus, der kan indløses ved oprettelse.

Print Friendly, PDF & Email